skip to Main Content

Topwoman η Μαρίνα Καπετανάκη – Στην νέα θέση της KPMG ως Senior Partner – Ηγέτης της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας σε φορολογικές και ελεγκτικές υπηρεσίες

Καπετανάκη

Νέα Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα αναδείχθηκε η κ. Μαρίνα Καπετανάκη, η οποία αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντα της από την 1η Ιουλίου 2024, διαδεχόμενη τον κ. Νικόλαο Βουνισέα στην ηγεσία της εταιρείας.

Η κ. Καπετανάκη, είναι πτυχιούχος Οικονομικών και Ορκωτός Ελεγκτής, μέλος του ΣΟΕΛ και προέρχεται από τους κόλπους της KPMG στην οποία εργάζεται για περισσότερα από 25 χρόνια. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της από το Ελεγκτικό Τμήμα (Audit) της εταιρείας. Το 2013 μετακινήθηκε στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών, αρχικά ως επικεφαλής του Deal Advisory και πρόσφατα με διευρυμένα καθήκοντα, ως επικεφαλής όλου του Συμβουλευτικού κλάδου της KPMG Ελλάδος. Από το 2020 είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εταιρείας.

Η ειδίκευση της στον τομέα των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων και των χρηματοοικονομικών εξυγιάνσεων διεύρυνε ουσιαστικά το χαρτοφυλάκιο των συμβουλευτικών υπηρεσιών της KPMG Ελλάδος, με συνεργασίες τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα. Ως επικεφαλής του Συμβουλευτικού κλάδου της KPMG Greece, είχε υπό την εποπτεία της ομάδα 300 συμβούλων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που ξεπερνά τις διαστάσεις της χώρας.

Ο Νικόλαος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG, με αφορμή της εκλογή της κ. Μ. Καπετανάκη στο νέο της ηγετικό ρόλο δήλωσε: “Θέλω να συγχαρώ τη Μαρίνα για την εκλογή της και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει πολλά στο επιχειρείν στη χώρα μας και στην εταιρεία μας. Αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα σε μια χρονική στιγμή που ανοίγονται νέες προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της KPMG αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που δημιουργεί η δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Η εκλογή της στη θέση της Senior Partner υπογραμμίζει την εταιρική μας κουλτούρα η οποία βασίζεται στην αξιοκρατική αξιολόγηση και στην αναγνώριση της συνεισφοράς των στελεχών της. Ο επαγγελματισμός της, η σταθερή δέσμευσή της στην ποιότητα και στη συνεργασία αποτελούν εγγύηση για την υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της εταιρείας μας”.

Η κ. Καπετανάκη μιλάει την Ημέρα της Γυναίκας για την αξία της γυναίκας στον εργασιακό χώρο

Η Μαρίνα Καπετανάκη, ως νέα εκλεγμένη Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα, σχολίασε: “Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη συνεισφορά και την επιτυχημένη πορεία του Νίκου στην KPMG και στον ευρύτερο κλάδο του λογιστικού και ελεγκτικού επαγγέλματος. Έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια στην εταιρεία, αρχικά ως Partner, Head of Audit και στη συνέχεια ως Senior Partner, υπηρέτησε το όραμα της εταιρείας με δέσμευση στις αξίες μας, συνεισφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του. Τον ευχαριστούμε θερμά για την αφοσίωσή του και την ηγετική του παρουσία, και ευχόμαστε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του. Το επίπεδο συνεργασίας που κατακτήσαμε αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας μας και βάση της επιτυχίας της”.

Νέα Senior Partner της KPMG η κα Μαρίνα Καπετανάκη

Ειδικεύεται σε ειδικούς ελέγχους (due diligence), προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες τόσο από τη μεριά του αγοραστή όσο και του πωλητή. Επιπρόσθετα, διευθύνει την ομάδα που ασχολείται με Υπηρεσίες Μετατροπής βάσει Νέων Λογιστικών Προτύπων όπως τα Δ.Λ.Π.Χ., τα Νέα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, και τα US GAAP.

Διακρίνεται για την αφοσίωσή της στην εξυπηρέτηση του πελάτη, απόλυτη προτεραιότητα για την ίδια αλλά και για όλη την KPMG, γεγονός που αναγνωρίζεται ευρύτερα στην αγορά.

Την χαρακτηρίζουν το μέτρο, η ηπιότητα, η αναζήτηση συναινετικών λύσεων, ο σεβασμός των διαφορετικών απόψεων και η ευγένειά της. Σε αντίθεση με διοικητικά στερεότυπα, αποφεύγει τις αντιπαραγωγικές συγκρούσεις και επιλέγει να ακούει παρά να προαποφασίζει.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Ο Πάνος Χατζηλαζαρίδης είναι ο CEO της επιχείρησης «Μάνα Γη» – Η εταιρεία του «όνομα και πράγμα» ταξιδεύει τα ελληνικά προϊόντα σε όλη τη γη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *