skip to Main Content

Η συναρπαστική περιπέτειά μου rafting στο Λούσιο ποταμό, στη πατρίδα μου τη Γορτυνία Αρκαδίας – Φώτο & Βίντεο

Ήμουν τυχερή χθες στο Λούσιο ποταμό. Το timing απίστευτο, έφτασα με την παρέα μου την στιγμή που μία μεγάλη παρέα μαθητών Λυκείου ετοιμάζονταν να κάνουν rafting στο υπέροχο ποτάμι.

Αρχίζω να τραβάω φωτογραφίες από ψηλά, από το σημείο κάτω από το χωριό της Καρύταινας (ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη). Ευτυχώς είχα λίγα λεπτά στη διάθεση μου γιατί η ομάδα εκπαίδευσης του Peripetia έκανε μάθημα στα παιδιά εκείνη την ώρα.

Κατεβαίνω γρήγορα γρήγορα στο ποτάμι. Όσο πλησίαζα τα έντονα χρώματα των στολών για το Rafting ταίριαζαν απόλυτα με την ζωηράδα των μαθητών

Μάλιστα καθώς φωτογράφιζα την διαδικασία και πόζαρα για μία αναμνηστική κι εγώ, ένας από τους μαθητές (;) στήθηκε πίσω μου και γέλαγε με γκριμάτσες. Τέλεια η πόζα λοιπόν!

Τα νερά του Λούσιου έτρεχαν γάργαρα ανάμεσα στα φθινοπωρινά φύλλα και το τοπίο μαζί με τον καθαρό αέρα τις φωνές των παιδιών και τα προστάγματα των δασκάλων του rafting απογείωναν την διάθεση. Αχ Ελλαδάρα μου με τα ωραία σου οπουδήποτε & οποτεδήποτε. Μας κρατάς δεμένους και δεσμευμένους.

Η πατρίδα μου η Αρκαδία και η ιδιαίτερη πατρίδα μου η Γορτυνία με τα εκπληκτικά χωριά της την Στεμνίτσα , τα Λαγκάδια (χωριό της γιαγιάς μου), τα Τρόπαια (του παππού μου και του μπαμπά μου), την Δημητσάνα, το Ελληνικό, το Ψάρι, το Βαλτεσινίκο, την Αλωνίσταινα, Βυτίνα, Καρύταινα, Λιποβίτσι.

Χαρούμενη παρέα – Γρηγόρης Πελεκάνος, Γιώργος Ηλιόπουλος, Ιφιγένεια Τζαβέλλα

Τι γράφουν στην σελίδα τους οι «Περιπέτεια»;

Από τα εντυπωσιακότερα ποτάμια για rafting (ράφτινγκ) στην Ελλάδα είναι ο Λούσιος και ο Αλφειός, είναι το μοναδικό ποτάμι που μπορεί να γίνει δραστηριότητα όλο το χρόνο. H διαδρομή βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα σε στενό φαράγγι με πλούσια νερά και τρομερή βλάστηση όπου σε πολλά σημεία τα δένδρα σχηματίζουν τούνελ και το νερό περνά κυριολεκτικά κάτω από αυτά. Η ομορφιά του τοπίου με την οργιώδη βλάστηση, τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια, τις πηγές που ”σκάνε” μέσα από τα πλατάνια και τα πανέμορφα γλυπτά που σχηματίζουν οι σμιλευμένοι από το νερό βράχοι σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά περάσματα και τα πεντακάθαρα νερά καθιστούν την συγκεκριμένη διαδρομή τη δημοφιλέστερη διαδρομή rafting στην Ελλάδα.

Γενικές Πληροφορίες

Rafting στο Λούσιο και Αλφειό Α
Βαθμός Δυσκολίας: ΙΙΙ βαθμού.
Μήκος Διαδρομής: 8Km περίπου.
Διάρκεια Διαδρομής: 2 ώρες περίπου.
Συνολική Διάρκεια Δραστηριότητος: 3-4 ώρες ανάλογα με την εποχή.
Περίοδος: όλο το χρόνο.
Εμπειρία: δεν απαιτείται.
Φυσική Κατάσταση: δεν απαιτείται.
Σημείο συνάντησης: η βάση μας στην Καρύταινα.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια τα οποία θα βραχούν, μαγιό η δεύτερο ζευγάρι εσώρουχα και μία πετσέτα. Κατά την χειμερινή περίοδο μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα λεπτό φλις ή ένα μάλλινο μπλουζάκι για να φορέσετε μέσα από την φόρμα.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 22 Νοεμβρίου 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top