skip to Main Content

Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στη μυθική Θράκη και στον Έβρο: 5 ημέρες / 4 νύχτες – Ανακαλύψτε τα γραφικά, λιθόστρωτα σοκάκια & κάντε ρεβεγιόν σε υπέροχο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης!

Αλεξανδρούπολη

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι!

Από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της χώρας, η Θράκη μας καλεί να γιορτάσουμε κοντά της. Ξεκινάμε με αφετηρία την πανέμορφη Ξάνθη και από την παλιά της πόλη με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, χαλαρώνουμε στα νερά της λίμνης Βιστωνίδας και του Πόρτο Λάγος , απολαμβάνουμε την ιδιαίτερη γοητεία της πολυπολιτισμικής Κομοτηνής και εξερευνούμε τον γοητευτικό Έβρο και το Δέλτα του, φτάνοντας μέχρι και την Ορεστειάδα. Διαμονή και ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο πλήρως ανακαινισμένο RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux ή στο Grand Hotel Egnatia 4* στην Αλεξανδρούπολη με ημιδιατροφή καθημερινά.

Οι αναχωρήσεις είναι: 22,29/12

Πληροφορίες πακέτου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ
Αθήνα – Αλεξανδρούπολη
Αναχώρηση στις 06:00 για την μεγάλη γη, τη Θράκη. Άφιξη στο Ramada Plaza Thraki 5* Lux ή στο Grand Hotel Egnatia 4*, τακτοποίηση στα πολυτελή δωμάτια και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η ΜΕΡΑ
Κομοτηνή – Ξάνθη – Πόρτο Λάγος – Βιστωνίδα
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τον περίπατο μας μέσα στην πόλη της Κομοτηνής. Από τον Πύργο του Ρολογιού στην Ερμού και από εκεί προς τα μαγαζάκια των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων και μετά προς τα Μουφτεία και το Εσκί Τζαμί. Συνεχίζουμε για μια από τις ομορφότερες πόλεις της Θράκης, την Ξάνθη, όπου θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη και ο υπόλοιπος χρόνος είναι ελεύθερος για να γνωρίσουμε την παλιά πόλη όπου κατοικούσαν πλούσιοι καπνέμποροι της εποχής, Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι. Ανηφορίζοντας στα καλντερίμια, θαυμάζουμε μέγαρα και αρχοντικά το ένα ωραιότερο απ’ το άλλο. Επόμενος σταθμός μας το Πόρτο Λάγος όπου θα επισκεφθούμε το Αγιορείτικο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου καθώς επίσης και μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Ελλάδας την Βιστωνίδα. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η ΜΕΡΑ
Σουφλί – Διδυμότειχο
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στη μεταξένια πολιτεία, το Σουφλί. Εδώ θα μάθουμε τα μυστικά του μεταξιού, για την εκτροφή μεταξοσκώληκα καθώς και τη υφαντική τέχνη, στο βραβευμένο “Μουσείο τέχνης μεταξιού” της οικογένειας Τσιακίρη (έξοδα ατομικά). Ταξιδεύοντας παράλληλα με το ποτάμι, φτάνουμε στο ιστορικό Διδυμότειχο. Σημαντική κωμόπολη του νομού με το επιβλητικό κάστρο, το Λαογραφικό μουσείο και το μεγαλύτερο τέμενος στην Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στα ξενοδοχεία μας για ξεκούραση και για να απολαύσουμε τις ανέσεις τους. Το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν.

4η ΜΕΡΑ
Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου – Φέρες
Χρόνια Πολλά!! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με βόλτα στην Αλεξανδρούπολη, με το Δημοτικό της Πάρκο, το Νεοκλασικό κτίριο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και τα ερείπια των δύο τζαμιών. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Εθνικό πάρκο στο Δέλτα Έβρου (έξοδα ατομικά – καιρού επιτρέποντος), όπου θα ενημερωθούμε για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός που προστατεύεται από την συνθήκη Ramsar κα θα περιηγηθούμε μέσα στο Δέλτα του ποταμού. Θα διασχίσουμε τα κανάλια, τα έλη και τις καλαμιές του ποταμού και γιατί όχι να μην πιούμε ένα Εβρίτικο τσίπουρο με τους ψαράδες σε έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τις βυζαντινές Φέρες όπου θα δούμε το συγκρότημα λουτρών, το Υδραγωγείο (αξιοθέατα από την εποχή της Τουρκοκρατίας) και την Παναγία την Κοσμοσώτειρα. Επιστροφή το απόγευμα στα ξενοδοχεία για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

5η ΜΕΡΑ
Πεντάλοφος – Ορεστιάδα
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ακολουθώντας τη διαδρομή προς Μεταξάδες στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, φτάνουμε το φράγμα του ποταμού Άρδα και καταλήγουμε στον Πεντάλοφο, όπου μπορούμε με μια ματιά να δούμε τρεις χώρες. Εκεί στο τριεθνές, η Ελλάδα συναντά την Βουλγαρία και την Τουρκία. Θα επισκεφτούμε το “Ευρωθήραμα”, μια μοναδική φάρμα-εκτροφείο άγριων θηραμάτων όπως ζαρκάδια, ελάφια, αγριογούρουνα, λαγούς, πέρδικες, φασιανούς που εμπλουτίζουν την πανίδα του Έβρου. Στο εστιατόριο του πάρκου θα δοκιμάσουμε μοναδικές σπεσιαλιτέ της περιοχής (έξοδα ατομικά). Επόμενη στάση για τον απογευματινό μας καφέ η Ορεστιάδα, μια πόλη δημιούργημα των Ελλήνων προσφύγων από την Αδριανούπολη το 1923 και πρωτεύουσα του βορείου Έβρου. Γύρω από την μεγάλη κεντρική πλατεία συγκεντρώνεται όλη η εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης. Εστιατόρια, καφέ, μπαρ εξυπηρετούν ντόπιους και επισκέπτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

6η ΜΕΡΑ
Καβάλα – Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Συνοπτικό πρόγραμμα 5ήμερης εκδρομής:

1η μέρα: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

2η μέρα : Κομοτηνή – Ξάνθη – Πόρτο Λάγος – Βιστωνίδα

3η μέρα: Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Σουφλί

4η μέρα: Διδυμότειχο – Πεντάλοφος – Ορεστιάδα

5η μέρα: Καβάλα – Αθήνα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top