skip to Main Content

Ένας επίγειος παράδεισος στην Ίο σας καλεί να τον γνωρίσετε ! Outdoor Edge Living Project – Σκαρφαλωμένο πάνω από τον Μυλοπότα με θέα που κόβει την ανάσα (φωτό)

OUTDOOR EDGE LIVING PROJECT

Το OUTDOOR EDGE LIVING PROJECT ζει στο νησί της Ίου στις Κυκλάδες.

Το όνομα του νησιού λέγεται ότι προέρχεται είτε από τα χαρακτηριστικά λουλούδια Ία, είτε από την φοινικική λέξη Ίος, που σημαίνει σωρός από πέτρες.

Το Ios Grand Pool Suites, που αποτελείται από δώδεκα σουίτες με εκτενείς ιδιωτικές αυλές και πισίνες, είναι σκαρφαλωμένο πάνω από την πιο γνωστή παράλια του νησιού της Ίου, τον Μυλοπότα, ενώ δίπλα του βρίσκεται και η γραφική χώρα του νησιού, χτισμένη αμφιθεατρικά με την γνωστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Το έντονα επικλινές οικόπεδο προσφέρει το έδαφος για την ανάπτυξη του κτιριακού όγκου σε επίπεδα επιτρέποντας μοναδικές και ανεμπόδιστες θέες στο Αιγαίο πέλαγος.

Οι σουίτες χωροθετούνται με βάση τον βέλτιστο προσανατολισμό.

Ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει το κυκλαδίτικο φως και την ηρεμία της θάλασσας καθ’ολη την διάρκεια της ημέρας και να ξεκουραστεί με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Η τοπική αρχιτεκτονική με τα στενά ανοίγματα στις όψεις, τους ορθογώνιους όγκους και τις επενδύσεις με τοπική πέτρα και λευκό σοβά είναι εμφανής σε όλη την έκταση του έργου.

Ο σχεδιασμός του εξωτερικού κοινοχρήστου διάδρομου προσπαθεί να αποδώσει τα καλντερίμια της χωράς του νησιού, στήνοντας ένα σκηνικό προς εξερεύνηση.

Οι δώδεκα σουίτες αναπτύσσονται σε δυο επίπεδα. Η είσοδος στις σουίτες του ορόφου γίνεται μέσω μια ξύλινης παραδοσιακής αυλόθυρας που οδηγεί στην ιδιωτική αυλή και από εκεί στον εσωτερικό χώρο, εντείνοντας την αίσθηση του οικείου και του κυκλαδίτικου τοπίου.

Ο κάθε ιδιωτικός εξωτερικός χωρος-αυλη, και στο ισόγειο και στον όροφο, είναι σχεδιασμένος ώστε να φιλοξενεί τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες με το εσωτερικό του, παρακινώντας τον επισκέπτη να απολαύσει το μοναδικό τοπίο το ίδιο άνετα με τον εσωτερικό χώρο.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός προσαρμόζεται, εναρμονίζεται αλλά και ταυτόχρονα εμπνέεται από την πλαστικότητα κι αυστηρότητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Οι σουίτες συνδέονται με τον κοινόχρηστο χώρο της υποδοχής. Ο χώρος αυτός σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υποδεχτεί με αμεσότητα τους πελάτες σε έναν μινιμαλιστικό και σύγχρονο χώρο με στοιχεία της τοπικής τέχνης.

Δείτε ακόμη:«Μπορούμε να έχουμε λίγο παραπάνω Ίο, παρακαλώ;» – Η βρετανική «The Sun» υμνεί το Κυκλαδίτικο νησί – Η “έκπληξη” για το φετινό καλοκαίρι!

Το ιδιαίτερο δάπεδο που τοποθετείται στον χώρο αυτό, πρωταγωνιστεί στον χώρο ενώ οι καμάρες συμπληρώνουν διακριτικά τον σχεδιασμό.

Βασικά εργαλεία της σύνθεσης του εσωτερικού σχεδιασμού είναι το φως, η σκιά, το λευκό, η χρήση φυσικών υλικών και οι αντιθέσεις, ώστε να παρέχουν ένα σύγχρονο αλλά ταυτόχρονα ήρεμο και οικείο περιβάλλον με υψηλό βαθμό ιδιωτικότητας.

Η ιστορικότητα του κυκλαδικού πολιτισμού καθρεπτίζεται στον εσωτερικό σχεδιασμό και αποδίδει σε αυτόν αρχιτεκτονικές μορφές, όπως οι κάμαρες και φόρμες που εμπνέονται από την κυκλαδίτικη τέχνη. Η παλέτα των υλικών αποτελείται από τοπικά υλικά, όπως τοπική νιώτικη πέτρα και το μάρμαρο Νάξου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποδοθεί και η επιθυμητή παροχή ανέσεων υψηλών προδιαγραφών προστέθηκαν και κάποια πιο σύγχρονα υλικά, όπως μεταλλικές λεπτομέρειες, σύγχρονα φωτιστικά σώματα και γυάλινα διαχωριστικά σε ισορροπία και με απολυτό σεβασμό στην τοπική αισθητική.

Δείτε ακόμη:Good news: Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” αυτά τα πέντε ελληνικά νησιά για πρόταση γάμου – Και όχι δεν είναι η Σαντορίνη …

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τίτλος έργου: OUTDOOR EDGE LIVING PROJECT, IOS GRAND POOL SUITES

Κατηγορία: Ξενοδοχεία

Τοποθεσία: Ίος, Κυκλάδες, Ελλάδα

Ιδιοκτήτης: Tresor Hotels and Resorts

Επιφάνεια οικοπέδου: 6.500 m²

Συνολική επιφάνεια: 1.700 m²

Χρόνος μελέτης: 2021-2022

Χρόνος αποπεράτωσης: 2022

 

Αρχιτεκτονική μελέτη- Interior- Αρχιτεκτονική τοπίου- Μελέτη φωτισμού: TAKA+PARTNERS

Επικεφαλής Αρχιτέκτων: Μαρία Αβραμίδου

Ομάδα μελέτης: Μαρία Σολιδάκη, Στελίνα Ρίζου, Γεωργία Ταλάρη, Ηλέκτρα Νίκου, Άννα Λαζαρίδου

 

Στατική μελέτη: Κίων Μελετητική Α.Ε.

Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη: Melcon Engineering Ε.Ε.Παντελής Αργυρός

Αρχιτεκτονική μελέτη οικοδομικής άδειας: Μαρία Παπατριανταφύλλου

Τοπογραφική μελέτη: Μανώλης Παπακωνσταντίνου

Κατασκευή Α΄Φάσης: Eleven Constructions Ltd

Project management- Επίβλεψη: Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου

Υψηλή επιστασία: TAKA+PARTNERS

Φωτογραφία: Στάθης Μπουζούκας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top