skip to Main Content

Καθαρά Δευτέρα στις πανέμορφες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας – Ταξίδι στην Καστοριά, Νυμφαίο, Πρέσπες – Μη χάσετε το γνωστό έθιμο «Μπουμπούνες» !

4 μέρες με πούλμαν σε Καστοριά – Πρέσπες (Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα) – Άγιος Γερμανός – Άγιος Αχίλλειος – Ψαράδες – Λιμναίος Οικισμός – Νυμφαίο – Κέντρο Ενημέρωσης Αρκτούρου – Μπουμπούνες Καστοριάς – Μονή Παναγιάς Μαυριώτισσας – Ντολτσό Καστοριάς . Διαμονή στο πολυτελέστατο LIMNEON RESORT & SPA 5* Deluxe στην Καστοριά με πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).

Γιορτάστε την Αποκριά στην Καστοριά και απολαύστε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που κορυφώνονται με το έθιμο της μπουμπούνας. Οι «Μπουμπούνες», οι μεγάλες φωτιές που ανάβουν στις πλατείες της Καστοριάς, δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Ορχήστρες με πνευστά και χάλκινα ακούγονται στις γειτονιές και το κέφι κορυφώνεται. Δώστε μια ιδιαίτερη νότα στην εκδρομή σας με μικρές αποδράσεις στις Πρέσπες, με τα γραφικά χωριά Ψαράδες και Άγιο Αχίλλειο και στο Νυμφαίο, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 για την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, μέσω Καλαμπάκας. Καμινάδες που στέλνουν μηνύματα θαλπωρής και γλυκές μυρωδιές από τα πετρόχτιστα αρχοντικά μας καλωσορίζουν στην πόλη των γουναράδων, την Καστοριά. Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο και αγαπημένο ξενοδοχείο Limneon Resort & Spa 5* Deluxe στην Καστοριά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η ΜΕΡΑ

ΠΡΕΣΠΕΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ – ΨΑΡΑΔΕΣ – ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς τα βόρεια – υδάτινα φυσικά σύνορα της χώρας, τον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών, με σπάνια πανίδα και χλωρίδα. Επίσκεψη στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα, το κεφαλοχώρι της περιοχής Αγ. Γερμανό με τα περίφημα φασόλια με ονομασία προέλευσης – που κρατούν ζωντανή μαζί με άλλα προϊόντα της περιοχής την μικροοικονομία της. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά που υπάρχουν σε λίμνες της Ελλάδας. Μέσω της πλωτής πεζογέφυρας που ενώνει το νησί με την στεριά, θα βρεθούμε στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου (10ος αιώνας), το σπουδαιότερο από τα βυζαντινά μνημεία των Πρεσπών. Αργότερα κατευθυνόμαστε στον οικισμό Ψαράδες, το ακροτελεύτιο χωριό της χώρας μας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Σας προτείνουμε μια  βαρκάδα στα υδάτινα  σύνορα των τριών κρατών της Μεγάλης Πρέσπας θαυμάζοντας τα φημισμένα ασκηταριά στα βράχια της λίμνης. Θα σας μείνει αξέχαστη! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η ΜΕΡΑ

ΝΥΜΦΑΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ) – ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τις πλαγιές του όρους Βίτσι. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο του Νυμφαίου (καιρού επιτρέποντος), για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης. Επίσκεψη στο παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας, όπου θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ενημέρωσης (έξοδα ατομικά – εφόσον είναι σε λειτουργία). Το απόγευμα οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι «Μπουμπούνες», οι μεγάλες φωτιές που ανάβουν στις πλατείες της Καστοριάς, δημιουργούν μια Καρναβαλική, γιορτινή ατμόσφαιρα. Ορχήστρες με πνευστά και χάλκινα ακούγονται στις γειτονιές και το κέφι κορυφώνεται. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ μπουφέ δείπνο.

Δείτε ακόμη:Εκδρομή στον ακριτικό επίγειο παράδεισο γαλήνης και ηρεμίας – Άγιος Γερμανός Πρεσπών – Καστοριά – Φλώρινα: Νιώστε τη μαγεία της Άνοιξης στα φυσικά σύνορα της χώρας μας

4η ΜΕΡΑ

ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΝΤΟΛΤΣΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και πριν αποχαιρετήσουμε την πόλη της Καστοριάς, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε για μία ακόμη φορά την πόλη της Καστοριάς.  Μέσω του παραλίμνιου δρόμου, θα φθάσουμε ως την ιστορική  μονή  της Παναγιάς Μαυριώτισσας.  Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τον Αλέξιο Α’ Κομνηνό (10ος-11ος αιώνας), στο χώρο ακριβώς όπου είχαν αποβιβαστεί τα βυζαντι­νά στρατεύματα τα όποια πολιόρκησαν την Καστοριά το 1083 για να εκδιώξουν τούς Νορμανδούς πού κατεί­χαν τότε την πόλη. Μια τελευταία βόλτα στο Ντολτσό, την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Ελεύθερος χρόνος για να γευτούμε τα σαρακοστιανά μας εδέσματα (έξοδα ατομικά) και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top