skip to Main Content

O Φίλιππος Tσαγκρίδης αγόρασε την ιστορική ταβέρνα ”Οικονόμου” στα Πετράλωνα! – ”Δεν μπορείς να αγοράσεις την ιστορία & την αγάπη”

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης

Το νέο του άνοιγμα στην εστίαση μας παρουσιάζει ο εγγονός του αείμνηστου Περικλή Παναγόπουλου, Φίλιππος Τσαγκρίδηςπου φαίνεται να δραστηριοποιείται έντονα πλέον ως επιχειρηματίας σε εστιατόρικά project.

Συγκεκριμένα ο γόνος οικογένειας εφοπλιστών, αγόρασε την ταβέρνα του Οικονόμου. Για όσους δεν γνωρίζουν η ταβέρνα του Οικονόμου είναι ένα στολίδι στα Πετράλωνα, η οποία άνοιξε το 1930.

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα έγινε ακόμη γνωστό πως ο επιχειρηματίας εγκαινίασε το εστιατόριο Gallina Athens με σεφ τον ”αστεράτο’‘ Παύλο Κυριάκη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gallina Athens (@gallina.athens)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gallina Athens (@gallina.athens)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gallina Athens (@gallina.athens)

Δείτε εδώ περισσότερα για το Gallina

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Φίλιππος Τσαγκρίδης έγραψε για την ταβέρνα: ” Ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για μένα και μια πολύ μεγάλη ευθύνη ταυτόχρονα. Δεν είναι ότι θα με ενδιέφερε μια οποιαδήποτε ταβέρνα, και δεν προσπάθησα ποτέ να πω ότι τελικά την πήρα εγώ, μέχρι που κάποια στιγμή ακούστηκε. Είναι η πρώτη φορά που το παραδέχομαι. Είναι δύσκολο να μιλάς για κάτι με ιστορία ενός αιώνα. Μέσα στα χρόνια δύο πράγματα έχω καταλάβει ότι δεν μπορείς να αγοράσεις, την ιστορία και την αγάπη. Η Ταβέρνα του Οικονόμου έχει ένα παρελθόν που με συνεπήρε, οραματίστηκα ότι εδώ μπορώ να μην πειράξω τίποτα, αλλάζοντας τα πάντα”.

Η ιστορία της ταβέρνας που ξεκίνησε ως μαγειριό

Το κτήριο που τη στεγάζει χρονολογείται από το 1918 και υπήρξε το σπίτι του Γιάννη Οικονόμου, ενώ το μαγέρικο το οποίο στην αρχή λεγόταν «Ζέφυρος» ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας του ‘30, σερβίροντας ελάχιστα και απολύτως καθημερινά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, ως επί το πλείστον μαγειρευτά της κατσαρόλας και δυο τρία πράγματα στο φούρνο.

Ταβέρνα Οικονόμου

Το 1950 ανέλαβε ο γιος του, Νίκος Οικονόμου. 

Ο Κώστας Διαμαντής πήρε τα ηνία της ταβέρνας πριν από εικοσιδύο χρόνια, αλλά δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα ούτε στον χώρο, ούτε και στο φαγητό. Τον Σεπτέμβριο του ’23 πέρασε στα χέρια του Τσαγκρίδη.

Οικονόμου

Ο εξωτερικός χώρος της ταβέρνας Οικονόμου

Ο Αλέκος Φασιανός, ήταν ένας από τους τακτικούς θαμώνες στην Ταβέρνα του Οικονόμου.

Σταθόπουλος και Ψυχοπαίδης, ήταν επίσης συχνοί πελάτες.

Εσωτερικός χώρος ταβέρνας Οικονόμου

Facebook/Ταβέρνα του Οικονόμου

Χειροποίητες πίτες, ζυμωτό ψωμί, κατσαρολάτα και φουρνιστά κρέατα με υπεργευστικές ντοματένιες σαλτσούλες και χοντρά μακαρόνια κατά περίστασή, επιλεγμένα τυριά από όλη την Ελλάδα, μελωμένα όσπρια και φάβα. Η κουζίνα πάντα η ίδια, χωρίς εκπλήξεις, μα με την ίδια θαλπωρή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top