skip to Main Content

Εκδρομή στον ακριτικό επίγειο παράδεισο γαλήνης και ηρεμίας – Άγιος Γερμανός Πρεσπών – Καστοριά – Φλώρινα: Νιώστε τη μαγεία της Άνοιξης στα φυσικά σύνορα της χώρας μας

4 μέρες με πούλμαν Άγιος Γερμανός – Ψαράδες – Άγιος Αχίλλειος – Καστοριά- Νυμφαίο – Φλώρινα. Διαμονή στο Agios Germanos Hotel 4* με ημιδιατροφή. Την περίοδο του Πάσχα, μπουφέ πρόγευμα και δείπνο στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή) + επιπλέον ένα γεύμα στην ταβέρνα του Κοντοσώρου.

Νιώστε τη μαγεία της Άνοιξης στα φυσικά σύνορα της χώρας μας, τη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, με τον Άγιο Γερμανό και τους Ψαράδες, τον ακριτικό επίγειο παράδεισο γαλήνης και ηρεμίας, που κάποια στιγμή ο καθένας αξίζει να αναζητήσει.  Χαλαρώστε με δραστηριότητες στη φύση, γνωρίστε τα βυζαντινά μνημεία και τα ασκηταριά της λίμνης και απολαύστε μοναδικά τοπικά προϊόντα. Το ταξίδι αποκτά μεγαλύτερη αξία με μια περιήγηση στη γραφική παλιά πόλη της Καστοριάς, το Ντολτσό, αλλά και με μια επίσκεψη στο Νυμφαίο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας, καθώς και με μια ξεχωριστή οινική εμπειρία στο «Κτήμα Κυρ Γιάννη» στο Αμύνταιο.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 και μέσω Καλαμπάκας, φθάνουμε στον Άγιο Γερμανό, τον ωραιότερο παραδοσιακό οικισμό των Πρεσπών που ακόμα και τώρα διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 περίπου μέτρα, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά της οροσειράς Βαρνούντας, με πανοραμική θέα στη λίμνη. Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται το παραδοσιακό ξενοδοχείο Agios Germanos Hotel 4*, στο οποίο και θα εγκατασταθούμε. Ο ξενώνας αποτελείται από παραδοσιακά πέτρινα κτίσματα δείγματα της αξιόλογης τοπικής αρχιτεκτονικής των Πρεσπών. Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ποιοτική διαμονή σε ένα γαλήνιο και ήρεμο φυσικό περιβάλλον, να χαλαρώσει στη θαλπωρή του δωματίου ή των υπολοίπων χώρων, ατενίζοντας το εντυπωσιακό χειμωνιάτικο τοπίο. Μπορεί ακόμα να τολμήσει δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, παρατήρηση πουλιών κ.α. Όλοι οι χώροι διαμονής είναι φτιαγμένοι από ξύλο και πέτρα, με σεβασμό στην παράδοση και διακοσμημένοι με υψηλή αισθητικοί στην οποία κυριαρχεί η λιτότητα. Το τζάκι σε κάθε δωμάτιο αποπνέει από την πρώτη στιγμή μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς. Το βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΜΙΚΡΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ – ΨΑΡΑΔΕΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΚΗΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Μετά από ένα πλούσιο και ποιοτικό πρωινό στο ξενοδοχείο, βασισμένο σε τοπικά προϊόντα, μεταβαίνουμε στον Άγιο Αχίλλειο, ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά σε λίμνες στην Ελλάδα (το άλλο είναι το νησί των Ιωαννίνων). Μια νησίδα πάνω στη λίμνη Μικρή Πρέσπα ενώνεται με την υπόλοιπη στεριά με μια πλωτή πεζογέφυρα μήκους 650 μέτρων, που ακουμπάει σχεδόν στην επιφάνεια του νερού. Αφού παρακολουθήσουμε τη λειτουργία στην εκκλησία του χωριού, θα θαυμάσουμε τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου χτισμένη τον 10ο αιώνα μ.Χ. από τον Βούλγαρο τσάρο Σαμουήλ. Επόμενος προορισμός το γραφικό χωριό Ψαράδες. Εδώ περιλαμβάνεται χαλάρωση, καφές και τσίπουρο στα παραδοσιακά καφενεδάκια του χωριού – παρέα φυσικά, με τους φιλόξενους ντόπιους- και βέβαια γριβάδι. «Τι είναι αυτό;», θα αναρωτηθείς. Πρόκειται για το μεγάλο ψάρι της λίμνης, το οποίο δεν πρόκειται να βρεις σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας. Από τις στιγμές που σίγουρα αποτελούν εμπειρία ζωής για τους επισκέπτες των Ψαράδων, είναι η βαρκάδα στα νερά της Μεγάλης Πρέσπας. Η περιήγηση στα υδάτινα σύνορα των τριών κρατών – Ελλάδα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία- σίγουρα γοητεύει, ενώ κατά τη διάρκειά της απολαμβάνει κανείς τις μεταβυζαντινές τοιχογραφίες πάνω στους βράχους, αλλά και τα φημισμένα ασκηταριά στα βράχια της λίμνης, θαυμάζοντας τα βυζαντινά μνημεία. Η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στον Άγιο Γερμανό για να αγοράσουμε παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής όπως γλυκά του κουταλιού και φυσικά τα φημισμένα όσπρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η ΜΕΡΑ

ΝΥΜΦΑΙΟ – ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ΑΜΥΝΤΑΙΟ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΟΥ «ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ» (ΜΠΟΥΤΑΡΗ) !

Μετά από ένα πλούσιο πρόγευμα αναχωρούμε για τις κορυφογραμμές του βουνού Βίτσι και σε υψόμετρο 1350 μέτρων θα βρεθούμε στο πιο μαγευτικό χωριό της Φλώρινας, το Νυμφαίο (καιρού επιτρέποντος). Το χωριό έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός από το 1978 και ένα από δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σύμφωνα με την UNESCO. Περνώντας το χαρακτηριστικό ξύλινο τοξωτό γεφυράκι θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μονοπάτια με τα πανέμορφα αρχοντικά για να επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας “Αρκτούρος” που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο της Νικείου Σχολής (έξοδα ατομικά). Θα ενημερωθούμε για την εξέλιξη της καφέ αρκούδας, τη γεωγραφική κατανομή της, τη βιολογία, την οικολογία, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σαν είδος αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Εφόσον είναι εφικτό, ακολουθώντας τις οδηγίες του προσωπικού της οργάνωσης “Αρκτούρος” θα περπατήσουμε ως την περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων όπου φιλοξενούνται αυτά τα θαυμάσια θηλαστικά. Συνεχίζουμε για το Αμύνταιο Φλώρινας, λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, τόπος φημισμένος για τα εκλεκτά κρασιά που παράγονται στην περιοχή. Δίπλα στην λίμνη Βεγορίτιδα, θα επισκεφτούμε το οινοποιείο “Κυρ-Γιάννη” για να απολαύσουμε την μαγευτική θέα των αμπελιών και να γευτούμε τα κρασιά στον τόπο παραγωγής τους, γνωρίζοντας την κληρονομιά της οικογένειας Μπουτάρη (εφόσον είναι σε λειτουργία και δέχεται επισκέψεις). Ακολουθεί γεύμα σε εκλεκτό εστιατόριο της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

4η ΜΕΡΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ – ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΝΤΟΛΤΣΟ (ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ) – ΑΘΗΝΑ

Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε για την μαγευτική πόλη της Καστοριάς. Αφού απολαύσουμε την βόλτα μας στον παραλίμνιο δρόμο θαυμάζοντας την λίμνη Ορεστιάδα, θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Δράκου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αξιοποιημένα σπήλαια της Ελλάδας (έξοδα ατομικά). Περπατώντας λίγο παρακάτω, προσκύνημα στην Μονή της Παναγιάς Μαυριώτισσας, ένα βυζαντινό θησαυρό με φόντο την λίμνη. Αργότερα, βόλτα στην παλιά συνοικία της πόλης, το Ντολτσό. Μοιάζει σαν να σταμάτησε ο χρόνος σε αυτήν την μεριά της πόλης με τα πέτρινα σοκάκια και τα διατηρητέα αρχοντικά μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα ατομικά) δοκιμάζοντας τοπικές σπεσιαλιτέ της Μακεδονίας. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top