skip to Main Content

Conde Nast Traveller: Τρία ελληνικά ξενοδοχεία ανάμεσα στα καλύτερα παραθαλάσσια μπουτίκ ξενοδοχεία της Ευρώπης (ΦΩΤΟ)

Μικρά και μυστικά (και πολύ προσιτά) μπουτίκ ξενοδοχεία για να μείνετε, όλα ένα βήμα από το νερό. Έτσι συστήνει το διεθνές ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller, τα 16 καλύτερα μπουτίκ παραθαλάσσια ξενοδοχεία στην Ευρώπη. Ανάμεσα τους τρία πανέμορφα ελληνικά ξενοδοχεία:

Ekies All Sences Resort – Βουρβουρού, Χαλκιδική

Ιδανικό ξενοδοχείο για οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν την απλή πολυτέλεια. Η ιδιοκτήτρια Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου δημιούργησε ένα μικρό παράδεισο αναθέτοντας σε τέσσερις σχεδιαστές του βραβευμένου πρακτορείου Beetroot , να επιμεληθούν  τα 64 δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους. Ανάμεσα στους σχεδιαστές που ανέλαβαν το έργο και ο Βαγγέλης Λιάκος ιδρυτής της Beetroot και τώρα σύζυγος της.

Τα αποτελέσματα δεν  θα μπορούσαν να είναι παρά εντυπωσιακά.  Υπάρχουν γραφικές πινελιές, όπως τα στυλιζαρισμένα πλάσματα (μέλισσες, σκίουροι και μέδουσες) ζωγραφισμένα πάνω στους τοίχους για να εκπροσωπούν την πανίδα της γύρω χερσονήσου της Σιθωνίας, καθώς και πιο μοντέρνες προσθήκες  όπως καρέκλες Panton S, γυαλισμένο δάπεδο από μπετόν και φωτισμός Tom Dixon.

Kyrimai – Γερολιμένας, Πελοπόννησος

 

Το ιστορικό ξενοδοχείο Kyrimai Hotel  είναι λίγο δύσκολο να το βρεις καθώς βρίσκεται στο τέλος ενός μικρού δρόμου ανάμεσα σε φαράγγια , βυζαντινές εκκλησίες και περιπλανώμενες κατσίκες αλλά αξίζει τον κόπο, σημειώνει το Conde Nast Traveller. Το  πλήρως ανακαινισμένο κτιριακό συγκρότημα του 1870, βρίσκεται στην άκρη του νερού με έναν κεντρικό πύργο που βλέπει στη θάλασσα.  Τα 22 δωμάτια, όλα διαφορετικά, είναι απλωμένα, μερικά στον πύργο, άλλα σε μια εσωτερική αυλή ή συγκεντρωμένα γύρω από μια σπειροειδή πέτρινη σκάλα.

Εδώ μπορείς να πάρεις το πρωινό σου κάτω από τον καταγάλανο ουρανό ακούγοντας το ρυθμικό τραγούδι της θάλασσας.

Στο Kyrimai Hotel, θα απολαύσεις την παραδοσιακή μανιάτικη κουζίνα και την ελληνική φιλοξενία.

Ammos Hotel – Χανιά

Αξίζει να επισκεφτεί κανείς αυτό το  κομψό παραθαλάσσιο θέρετρο στη δυτική ακτή της Κρήτης μόνο και μόνο για το πρωινό, λέει το CNT. Αν μείνετε μια εβδομάδα να δοκιμάσετε τα πάντα: Φρεσκοψημένη σπανακόπιτα, κέικ πορτοκάλι, μπισκότα, κρητικό γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς . Το ξενοδοχείο βρίσκεται μια μοναδική τοποθεσία επάνω σε μια ρηχή αμμώδη παραλία, απομονωμένη από τον κεντρικό δρόμο. Το φιλικό προσωπικό προσφέρει στους επισκέπτες φρέσκα λουλούδια και κοκτέιλ, καλοκαιρινές σαλάτες και σουβλάκι, στο δωμάτιο. Τα δωμάτια – τα περισσότερα από τα οποία έχουν θέα στον ωκεανό – είναι διάσπαρτα στους αρωματικούς κήπους βοτάνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top