skip to Main Content

Kyrimai Hotel: Αφήστε τα κύματα να σας νανουρίσουν εκεί που η ιστορία συναντά τον ρομαντισμό (ΦΩΤΟ)

Ένα ταξίδι στη Μάνη είναι έτσι κι αλλιώς μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Τοπίο τραχύ και άνυδρο, που μοιάζει να αντιστέκεται στο χρόνο και τον πολιτισμό. Σπίτια που θυμίζουν πύργους, πέτρινοι οικισμοί, βυζαντινές εκκλησίες, μικροί όρμοι και σπήλαια συγκλονιστικά.

Στο πιο γραφικό και χαρακτηριστικό μέρος της Μάνης, τον παραδοσιακό οικισμό του Γερολιμένα,  στη σκιά του Κάβο Γκρόσο, βρίσκεται το ξενοδοχείο  Κυρίμαι.

Πρόκειται για κτηριακό συγκρότημα του 1870 πλήρως ανακαινισμένο από τη οικογένεια Κυρίμη, που υπήρξαν από τη γένεση του οι ιδιοκτήτες.


Το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Κυρίμαι» είναι μέλος των «Ιστορικών ξενοδοχείων της Ευρώπης».

Στεγασμένο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτιριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα,  συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις. Τα δωμάτιά του αντικρύζουν την κρυστάλλινη θάλασσα αλλά και το αγέρωχο τοπίο της περιοχής, ενώ η μοναδική κουζίνα του υιοθετεί ντόπια στοιχεία που έχουν αντέξει στον χρόνο, αλλά με μια μοντέρνα αισθητική.

Καθώς έχει κατασκευαστεί τόσο κοντά στη θάλασσα, το  Κυρίμαι προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία, αφού μπορούν να χαλαρώσουν ακούγοντας τα κύματα που χτυπούν  την ακτή ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο.

Η θέα της κρυστάλλινης θάλασσας από τα περισσότερα δωμάτια προσφέρει μαγικές εικόνες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας  ενώ το κολύμπι στη θάλασσα της Μάνης είναι μια χαρά που δεν θα   ξεχάσετε σύντομα. Τα δωμάτια Κυρίμαι  συνδυάζουν παραδοσιακά υλικά όπως ξύλο και η πέτρα, διαθέτουν μοντέρνα, κομψή επίπλωση αλλά και υπέροχη θέα .

Το ξενοδοχιακό συγκρότημα περιλαμβάνει 22 δωμάτια, από απλά δίκλινα δίπλα στην αυλή, μέχρι master suites και lofts με θέα τη θάλασσα. Ο χώρος υποδοχής αποτελούσε την αποθήκη κρασιού , ενώ σε άλλο χώρο εκτίθενται ευρήματα και κειμήλια από την παλαιά χρήση του κτιρίου.

Η διακόσμηση των δωματίων αντικατοπτρίζει την παράδοση της Μάνης, συνδυάζοντας τα γήινα χρώματα, την πέτρα και το ξύλο με τις σύγχρονες ανέσεις. Στις ανέσεις των δωματίων περιλαμβάνονται το air condition, το mini-safe και η δορυφορική τηλεόραση.

Το 2016  το ξενοδοχείο έλαβε το βραβείο του πιο «Ρομαντικού ιστορικού ξενοδοχείου της Ευρώπης» στο πλαίσιο των βραβείων του Historic Hotels of Europe 2017, του οργανισμού που αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη σε 18 χώρες. Τα βραβεία δίνονται από το κοινό που αποφάσισε ότι αυτή η τιμητική διάκριση ανήκει στο Κυρίμαι.

Info:

Κυρίμαι Γερολιμένας,

Τηλέφωνα: 2733054288, 273059327

www.kyrimai.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top