skip to Main Content

H Daphne Valente παρουσιάζει την “Midsummer Night’s Dream” συλλογή της – Για ένα καλοκαίρι με τρυφερότητα, οικειότητα, ερωτισμό (φωτό)

Μετά από αυτό το μεγάλο διάστημα κοινωνικής απόστασης, η Δάφνη Βαλέντε αισθάνεται ότι το καλοκαίρι του 2022  θα είναι μια εποχή γεμάτη οικειότητα, τρυφερότητα και ερωτισμό!

Η έμπνευση για τη συλλογή της έρχεται από το έργο του William Shakespeare ‘Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας’ που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα,  σε ένα μαγεμένο Αθηναϊκό δάσος. 

Η συλλογή της ισορροπεί ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, ανάμεσα στο γήινο Διονυσιακό αισθησιασμό  και στην εύθραυστη νεραϊδίσια ελαφρότητα, σε μια συμβολική εκδήλωση του ξυπνήματος των αισθήσεων.

Η χαρά της ζωής εκφράζεται με μια εκρηκτική παλέτα ζωηρών χρωμάτων που συνυπάρχουν αρμονικά με τα βαθιά, γήινα χρώματα του μαγεμένου δάσους,  ενώ τα ανάγλυφα πλισέ της Δάφνης ακολουθούν μια νέα γεωμετρική απόδοση των Αρχαιοελληνικών γραμμών, με απροσδόκητα ντραπέ, ώστε να είναι αρεστά στα σύγχρονα ξωτικά!

Το ‘Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας’ είναι μια εμπνευσμένη, χαλαρή, αισθησιακή και προκλητική συλλογή για ένα μακρύ παραμυθένιο Ελληνικό καλοκαίρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top