skip to Main Content

H Σοφη Δελούδη & τα μαγιό της για το καλοκαίρι 2021 θα σας κάνουν να τραγουδήσετε ! Από Pet Shop Boys έως Girls summer clothes Bruce Springsteen (φωτό)

Υποδεχόμαστε το πιο φωτεινό καλοκαίρι με τις συλλογές Swimwear και Summerwear Sophie Deloudi σε επιλεγμένα καταστήματα και στο ανανεωμένο e shop.

Με έντονη γυναικεία αύρα και ιδιαίτερους συμβολισμούς έρχεται η φετινή κολεξιόν της Σόφης Δελούδη.

Η ωριμότητα της σχεδιάστριας είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα: στη σύλληψη και τον σχεδιασμό, στην αιτία και τον στόχο. Στη συνέχεια και τη συνέπεια, στον σεβασμό στο παρελθόν της και τη γυναικεία υπόσταση όπως την έχει ορίσει, στην εκάστοτε καινοτομία όπως την αισθάνεται. Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη συλλογή, είναι έκδηλη η επιθυμία ενός πιο θερμού αγγίγματος που εκφράζεται και μέσα από τα σχέδια και μέσα από τα χρώματα.

Οι γυναίκες του brand βαδίζουν ρυθμικά σε διαφορετικά μονοπάτια κάθε φορά, εξερευνώντας πλευρές του εαυτού τους, απολαμβάνοντας τις μελωδίες που τις περιτριγυρίζουν, εκφράζοντας τη διάθεσή τους για περιπέτεια ή προσωπική ενδοσκόπηση.

Τίτλοι αγαπημένων τραγουδιών δανείζουν τίτλους στις ξεχωριστές ενότητες για το καλοκαίρι του 2021 με την καθεμιά να πάλλεται συγχρονισμένα με τις νότες ενός πρωτότυπου (με την έννοια του originality) ύφους σε κάθε βουτιά. Οι εικόνες της συλλογής, οι φωτογραφίες δηλαδή του 2021, δια χειρός Νίκου Παπαδόπουλου ταξιδεύουν νου και αισθήσεις σε κόσμους ονειρικούς, κόσμους διαφορετικούς μα πάντα πλούσιους σε εκπλήξεις.

Castaway

Η εξαιρετικά διακριτική ζακάρ υφή καθιστά την Castaway μια συλλογή που ενώ μας ταξιδεύει νοητά στη θερμή Αφρική, παραμένει σχεδιαστικά συνεπής στον ευρωπαϊκό της χαρακτήρα που μαρτυρούν οι γραμμές και τα κοψίματα. Το χαρακτηριστικό αξεσουάρ που ενώνει διαφορετικά σημεία είτε στο πάνω μέρος ενός μαγιό είτε στο κάτω υποδύεται έναν ρόλο που κλείνει πονηρά το μάτι στον θεατή.

True colors

Εξαιρετικοί συνδυασμοί χρωμάτων, με βαθιά αίσθηση κομψότητας και απολύτως προσωπικό τόνο σε μια συλλογή που αποτελεί αναμφισβήτητα μία συμπτυγμένη προέκταση αναφορών της σχεδιάστριας και του παρελθόντος της. Είναι ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στον συνδυασμό των χρωμάτων και στην ανάδειξή τους σε μεγάλη επιφάνεια: ενώ δημιουργούν μια τόσο εντυπωσιακή εικόνα παραμένουν πιστά σε μια εικαστική σεμνότητα που χαρακτηρίζει πάντα τις δημιουργίες Sophie Deloudi. Ως εκ τούτου και οι απλές γραμμές σε μπικίνι και ολόσωμα.

Ebony and Ivory

There is good and bad in everyone… Kαι κάπως έτσι, άσπρο και μαύρο, όσα συνυπάρχουν μέσα μας και γύρω μας. Όλα στη ζωή, όλα στη φύση ζουν και ανθίζουν μέσα από τις αντιφάσεις τους. Όπως και τα κομμάτια της σειράς αυτής όπου άσπρο και μαύρο συμπορεύονται και αντιπαραβάλλονται σε σχέδια δυναμικά όσο και τα ίδια αυτά χρώματα.

Private dancer  

Σαν το σχήμα της σιλουέτας, σαν τις πτυχώσεις ντελικάτων σχηματισμών έρχεται μια κολεξιόν της οποίας τα prints γοητεύουν και παραπλανούν και το πιο σκληρό βλέμμα. Απαλοί κυματισμοί αρμονικών συνδυασμών διαγράφουν το ίδιο το σώμα και τις κινήσεις του. Η γυναίκα της Private Dancer είναι η καλύτερη παρτενέρ ενός χορού με αισθητικές αποχρώσεις απλότητας και χαλαρότητας.

West end girls

H σύγχρονη γραφιστική προσέγγιση σε συνδυασμό με την πλουραλιστική διάθεση της δημιουργού υπογραμμίζουν τους ζεστούς συνδυασμούς χρωμάτων της συγκεκριμένης σειράς. Οι φιγούρες του σχεδιασμού ακολουθούν τα θηλυκά πρότυπα σύμφωνα με τη φιλοσοφία του brand: delicate intimacy.

House of the rising sun

Rising sun indeed. Mία σειρά με τις δύο βασικές αποχρώσεις του ανατέλλοντος ηλίου –στην περίπτωση του τραγουδιού- ή και εκείνου που δύει. Μια σειρά, φόρος τιμής στις κορυφαίες στιγμές του καλοκαιριού με την καλύτερη εκδοχή τους παγκοσμίως να συμβαίνει στην Ελλάδα. Και αν δεν έχεις ζήσει ανατολή σε ελληνικό νησί, φόρεσε ένα ολόσωμο Sophie Deloudi House of the Rising Sun και απόλαυσέ την, αφήνοντας τις αισθήσεις να σε παρασύρουν στη μαγεία της θάλασσας και του ουρανού.

Moon river

Σχήματα με ένα ολόσωμο να ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη θηλυκότητα και χάρη – grace it is!Ηigh end δημιουργίες by the river… Μία ακόμη εκδοχή υπέροχου υφάσματος με την υφή του να «ζωγραφίζει» γραμμικές παραστάσεις πάνω σε concrete σχέδια.

Summerwear – Girls in their summer clothes

Το ρούχο αποτελεί μια από τις καθημερινές συνθήκες της ζωής μας, μία δήλωση, τη «σημειολογία της καθημερινότητάς μας» που λέει και ο τίτλος του βιβλίου του Ουμπέρτο Εκο. Και σαν τέτοια έρχεται μία κολεξιόν καλοκαιρινών δημιουργιών να πλάσει ένα σύμπαν για τη γυναίκα, μοναδικό και αξιοσημείωτο.

Μοναδικό γιατί κάθε κομμάτι και κάθε σύνολο είναι πρωτότυπα σχεδιασμένο και εκτελεσμένο –διακρίνεις εύκολα τα νέα κοψίματα, τις έξυπνες φόρμες, τις πολλαπλές εκδοχές χρήσης και χρηστικότητας- ενώ το αξιοσημείωτο ορίζεται από το εύρος και τον πλουραλισμό των προτεινόμενων σχεδίων.

Η γυναικεία αίσθηση σαφής, η κομψότητα έκδηλη μα και η απλότητα των γραμμών ώστε να εξυπηρετούν τη χαλαρή κίνηση –summer’s request- μαεστρικά εκτελεσμένη. H Σόφη Δελούδη δημιουργεί μία αληθινή κολεξιόν ρούχων, με ποικίλες προτάσεις και εναλλακτικές: φούστες, φορέματα, τοπ, παντελόνια και σορτς που αφορούν κάθε στυλ γυναίκας και συνοδεύουν όλες τις στιγμές της πιο φωτεινής εποχής του χρόνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top