skip to Main Content

Μade in Greece o Bασίλης Ζούλιας: Ο Έλληνας σχεδιαστής που υμνεί τη κλασσική θηλυκότητα – Οι δημιουργίες του ταξιδεύουν στον Καναδά

Έχει ζήσει την ελληνική και τη διεθνή μόδα, αλλά και την ίδια τη ζωή, με αστείρευτο πάθος – αρχικά ως στυλίστας, στη συνέχεια ως σχεδιαστής.

Η πορεία του τον έχει οδηγήσει από τη Μύκονο των late 70s μέχρι το Παρίσι των μεγάλων σχεδιαστών των 80s και την παλλόμενη, δυναμική Νέα Υόρκη των 90s.

 

 

 

 

 

 

O μεγάλος σχεδιαστής θα βρίσκεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους Έλληνες σχεδιαστές, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστων Μόδας, που θα συμμετάσχουν με δημιουργίες τους στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ του Καναδά, που διοργανώνει στις 25 Απριλίου το Λύκειο των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με σκοπό τα έσοδα απο την βραδιά να διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Δείτε επίσης: 14 Έλληνες σχεδιαστές στο Μοντρεάλ για σπουδαίο σκοπό: Η Ορσαλία, η Ιουστίνη και η Ειρήνη υποδέχονται την ελληνική μόδα στον Καναδά

 

Δείτε επίσης:

 Made in Greece ο σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης: Τα ρούχα του φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Σιγκαπούρη (φωτό)

Made in Greece η Ιωάννα Κουρμπέλα: Η Ελληνίδα που σχεδιάζει ρούχα – μορφές έκφρασης – Οι δημιουργίες της, ωδή στην σύγχρονη γυναίκα

Made in Greece η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, Λιάνα Καμπά: Διαφάνειες, sur mesure, υψηλή ραπτική & λεπτομέρειες αθάνατων ρούχων

Made in Greece ο Dimitris Dassios: Ο Έλληνας designer με την στόφα καλλιτέχνη – Ρούχα & αξεσουάρ του πουλιούνται σε 18 χώρες από Ιταλία έως Κίνα

Made in Greece ο Άγγελος Μπράτης: Ο σχεδιαστής που θριαμβεύει στο εξωτερικό – Οι δημιουργίες του, απλές & λιτές, σε συναρπαστικά ελληνικές γραμμές

Made in Greece ο Κωνσταντίνος Τσιγαρός: Ο γοητευτικός σχεδιαστής μόδας από τη Θεσσαλονίκη με άποψη – “Η μόδα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους” (φωτό & βίντεο)

Μόλις στα 16 του ο Βασίλης Ζούλιας κάνει την πρώτη του επαγγελματική φωτογράφιση.

Στη συνέχεια, και επί μία εικοσαετία, εργάζεται με απόλυτη επιτυχία ως fashion editor σε περιοδικά, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής Vogue.

 

 

 

 

Το 2003 ανοίγει την πρώτη του μπουτίκ με  αξεσουάρ, Vassilis Zoulias Old Athens, προκαλώντας αίσθηση στην ελληνική αγορά.

Από το 2008 παρουσιάζει με συνέπεια δύο με τρεις συλλογές τον χρόνο, οι οποίες περιλαμβάνουν prêt-à-porter, demi-couture και νυφικά.

 

 

 

 

Η Alison Brie το 2018, στην απονομή των Golden Globes, αφιερωμένη στο κίνημα #MeToo, φοράει το θρυλικό πλέον φόρεμα με παντελόνι, δημιουργία του σχεδιαστή, που αναδεικνύεται πρώτο ανάμεσα στα πέντε καλύτερα looks της βραδιάς.

Ακολουθούν εμφανίσεις της Mindy Kaling στο Met Gala, της Natasha Lyonne στα Emmys, ενώ η Laura Dern, η Gwen Stefani, η Tina Fey και η Ariana Rockefeller εμπιστεύονται τις δημιουργίες του.

Τον Δεκέμβριο του 2021 η Patricia Field, η διάσημη στυλίστρια του «Sex and the City», επιλέγει πέντε χαρακτηριστικά Zoulias looks για τη Lily Collins και τη δεύτερη σεζόν του «Emily in Paris» στο Netflix.

 

 

 

 

Σχεδόν σε μία βραδιά το Vassilis Zoulias brand αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την άνοιξη του 2023 η Kim Cattrall εμφανίζεται στην καινούργια σειρά του Netflix «Glamorous» φορώντας Zoulias.

 

O Οκτώβριος του 2022 αποτελεί ορόσημο, καθώς είναι ο μήνας που ανοίγει το πρώτο flagship κατάστημα Maison Zoulias, που φιλοξενεί αποκλειστικά τη συλλογή Prêt-à-Porter, στο Κολωνάκι.

Δείτε επίσης: Vintage Story: Όταν ο Βασίλης Ζούλιας έκανε styling στην διάσημη Maria Snyder -και στις μικρούλες τότε Νίκη Κάρτσωνα- Βάνα Μπάρμπα! (ΦΩΤΟ)

 

 

Εμπνευσμένος από το παρελθόν και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο Βασίλης Ζούλιας, δίνει στα κλασικά διαχρονικά σχέδια μια σύγχρονη ανανέωση, ένα twist, αλλά πάντα φροντίζει να διατηρεί ζωντανό τον παλιό θηλυκό, γοητευτικό και ρομαντικό χαρακτήρα τους.

 

“Οι αναμνήσεις μου από τη μητέρα μου με καθόρισαν πραγματικά. Τη θυμάμαι στη δεκαετία του ’60, να μαζεύεται με τις άψογα ντυμένες φίλες της για ένα παιχνίδι Gin Rummy τα απογεύματα. Με κυνηγούσαν τα twinsets, οι μαύρες pencil φούστες και τα μαργαριταρένια κολιέ. Το στυλ τους μου έκανε μια τρύπα στο κεφάλι” εξηγεί ο Βασίλης Ζούλιας.

Δείτε όλες του τις δημιουργίες στο /vassiliszoulias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top