skip to Main Content

Ode to socks: Τo fashion brand που ειδικεύεται στις… κάλτσες – Η Ξένια Βανικιώτη δημιουργεί το πιο hot αξεσουάρ των ημερών (φωτό)

Η Ode to socks, είναι ένα μικρό brand με έδρα την την Αθήνα. Αυτό που το κάνει ξεωριστό είναι πως… ειδικεύεται στις κάλτσες! Ναι καλά ακούσατε.

Η Ξένια Βανικιώτη, δημιούργησε την δική της εταιρεία με κάλτσες και είναι ότι πιο cute.

 

 

 

Όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της εταιρείας, φτιάχνουν επίσης ρούχα και τσάντες.

Το κύριο υλικό τους είναι το υψηλής ποιότητας ελληνικό βαμβάκι και κάθε κομμάτι της συλλογής έχει τη δική του ιστορία.

Οι ήρωές τους είναι συμβολικοί χαρακτήρες που εκφράζουν οικουμενικά, παγκόσμια νοήματα και ιδέες για τη ζωή, την αγάπη και την ανθρωπότητα.

 

Οι αξίες τους είναι να δημιουργούμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, να είναι δίκαιοι με κάθε άτομο που έχει συμβολή στην κατασκευή των αντικειμένων “Ode to Socks”, να εργαζόνταο πάντα για θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και στο τέλος, να ανταποδίδουν όλη την αγάπη που παίρνουμε.

 

 

 

 

Να σημειώσουμε πως σήμερα η Ξένια Βανικιώτη, εργάζεται ως στυλίστρια.

 

 

 

 

 

 

Ξεκίνησε με σπουδές γεωπονικής αλλά στην πορεία άλλαξε τομέα ενδιαφέροντος, παρακολουθώντας μαθήματα fashion styling.

 

 

 

 

«Ode to socks» σημαίνει «Ωδή στις κάλτσες» και είναι εμπνευσμένο από ένα ποίημα του Πάμπλο Νερούδα, που αναφέρεται στις μικρές χαρές της ζωής όπως ένα ζευγάρι κάλτσες. Από αυτό πήρε την έπμνευσή της και η νεαρή δημιουργός του brand.

”Από πολύ μικρή λάτρευα τις κάλτσες, θυμάμαι που παρατηρούσα το συρτάρι του μπαμπά μου με τα αμέτρητα ζευγάρια που είχε. Σπούδασα γεωπονική αλλά επειδή ένιωθα ότι κάτι με κέρδιζε στον τομέα της ένδυσης συνέχισα ως στιλίστρια, με πολύ δυσκολία όμως επειδή πρόκειται για μια κακοπληρωμένη δουλειά που δεν εκτιμάται από τους άλλους εύκολα.

 

 

Στην πορεία παρατήρησα ένα κενό στην ελληνική αγορά σχετικά με τα ιδιαίτερα σχέδια κάλτσας και αποφάσισα να το ψάξω επαγγελματικά, άνοιξα ένα e-shop και όταν πείστηκα πως υπάρχει κοινό, αποφάσισα να ανοίξω και φυσικό κατάστημα”, λέει σε συνέντευξή της στο look.athensvoice.gr

Μάθετε περισσότερα και αογοράστε τις δικές σας μοναδικές κάλτσες στο odetosocks.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top