skip to Main Content

Οι διάσημοι πια σεφ του Funky Gourmet που πήραν Χρυσούς Σκούφους ως το καλύτερο εστιατόριο του 2015

Γίνεται ένα εστιατόριο να είναι και funky και gourmet; Κι όμως, γίνεται, όπως μας εξηγεί η ιδιοκτήτρια και σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη του 6ου καλύτερου εστιατορίου παγκοσμίως, του Funky Gourmet στον Κεραμεικό, φτάνει να συνδυάζεται ο παιχνιδιάρικος τρόπος, με την ποιότητα και τον δέοντα σεβασμό στη γεύση!

Η κα Χιλιαδάκη, από κοινού με τον έτερο σεφ & ιδιοκτήτη του πετυχημένου εστιατορίου, κ. Νίκο Ρούσσο, έχουν πετύχει κάτι το μοναδικό και δεν έχουν φτάσει τυχαία στην 6η θέση παγκοσμίους, ούτε φυσικά είναι τυχαία τα 2 αστέρια Michelin με τα οποία έχει τιμηθεί το «στολίδι» της οδού Παραμυθίας.

Συνδυάζοντας το διαδραστικό με την υψηλή γαστρονομία, προσεγγίζουν τον κόσμο με έναν τρόπο αντισυμβατικό και πρωτοποριακό, ξυπνώντας για τα καλά τις αισθήσεις!

Το eirinika.gr, επικοινώνησε με την κα Χιλιαδάκη, η οποία μας ανέλυσε το μυστικό της επιτυχίας του Funky Gourmet, μας εξήγησε πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο, αλλά και μας παρουσίασε το Opso, το νέο all-day μαγαζί που άνοιξε στο Λονδίνο με τον κ. Ρούσσο, μυώντας τους Βρετανούς στα μυστικά της ελληνικής γαστρονομίας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Πώς γίνατε σεφ; Ήταν κάτι που είχατε στο μυαλό σας από νεαρή ηλικία;

Πάντα μου άρεσε η μαγειρική από πολύ μικρή ηλικία, αλλά επαγγελματικά ασχολήθηκα το 2002 όπου πήγα στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσω μαγειρική τέχνη στη σχολή The Institute of Culinary Education στο Μανχάταν.

Μιλήστε μας για την επιτυχία του funky gourmet! Πού αποδίδετε τα 2 αστέρια Michelin; Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε;

Το Funky Gourmet άνοιξε τον Νοέμβριο του 2009, και έκτοτε η πορεία του είναι ανοδική.

Το 2012, μετά από 2 χρόνια μόνο λειτουργίας βραβεύτηκε με το πρώτο αστέρι Michelin, ενώ το 2013 έγινε η κάτακτηση της 6ης θέσης παγκοσμίως βάσει του οδηγού Trip Advisor 2013.

Παράλληλα το 2014, το εστιατόριο βραβεύτηκε και με 2ο αστέρι Michelin 2014 βάσει του έγκυρου οδηγού.

Το μυστικό της επιτυχίας που λένε, δεν είναι και πολύ… μυστικό αλλά τα γνωστά: σκληρή δουλειά, μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στη δουλειά αυτή και γενικά μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση. Το ξαναείπα αυτό;;

Πείτε μας για το Opso, το νέο all-day μαγαζί που ανοίγετε στο Λονδίνο.

To OPSO είναι ένα all-day μαγαζί που μόλις ανοίξαμε στο Λονδίνο, του οποίου επιμελούμαστε το μενού.

OPSO στα αρχαία Ελληνικά, σημαίνει έδεσμα και το moto μας είναι «Greece inspired, London made». Δηλαδή πιάτα επηρεασμένα από την ελληνική κουζίνα, φτιαγμένα με ένα κοσμοπολίτικο αέρα Λονδίνου.

Πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα, με το Funky Gourmet και ποιος είχε την ιδέα;

To Funky Gourmet ξεκίνησε σαν εταιρεία private cheffing από κοινού, όπου οργανώναμε πριβέ γεύματα στα σπίτια. Αυτό είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και σιγά σιγά αποφασίσαμε να το μετατρέψουμε σε εστιατόριο.

Πού αλλού έχετε εργαστεί, τόσο εσείς όσο και ο κ. Ρούσσος;

Σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στην Ολλανδία και στο διάσημο El Bulli του Ferran Adria στην Ισπανία.

Πού ακριβώς βρίσκεται το Funky Gourmet; Ποιες είναι οι τιμές του για ένα άτομο και τι μπορούμε να βρούμε στο μενού του;

Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στον Κεραμεικό σε ένα πανέμορφο πεζόδρομο στην οδό Παραμυθίας. Στο εστιατόριο έχουμε μόνο μενού γευσιγνωσίας έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να ζήσει την απόλυτη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει το Funky Gourmet. Τα μενού αλλάζουν αρκετά συχνά άλλα πάντα ενημερώνεται το site μας.

Γίνεται ένα εστιατόριο να είναι και Funky και Gourmet; Πώς;

Φυσικά και γίνεται, στο Funky Gourmet! Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία μας. Είναι το φαγητό με άριστη πρώτη ύλη και παρουσίαση, δοσμένο με ένα παιχνιδιάρικο και χαριτωμένο τρόπο, με σεβασμό πάντα στη γεύση.

Ποιο πιστεύετε πως είναι το πιο δυνατό σας σημείο στη μαγειρική; Με τι υλικά σας αρέσει να μαγειρεύετε και ποιες είναι οι… εμμονές σας, στο μαγείρεμα;

Το πιο δυνατό σημείο μας είναι η γεύση σε συνδυασμό με τη φαντασία. Τα υλικά με τα οποία μας αρέσει να μαγειρεύουμε είναι τα καλά υλικά! Εμμονή έχουμε με την καθαριότητα και την τάξη τόσο στην κουζίνα όσο και σε όλο το εστιατόριο! Όλα πρέπει να είναι στοιχισμένα! Επίσης με την ανακύκλωση, κάθε μέρα μεταφέρουμε στους κάδους, μεγάλο όγκο γυαλιού και χαρτιού!

Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα, εκτός της ελληνικής;

Η ιαπωνική, η ισπανική καθώς και η ταϋλανδέζικη.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο, τόσο γενικά, όσο και στο εστιατόριό σας;

Στο εστιατόριο μας αρέσουν πολλά και τα αγάπαμε εξίσου. Αγαπημένο σίγουρα είναι το αυγοτάραχο με λευκή σοκολάτα, ένας περίεργος συνδυασμός που όμως δένει απόλυτα και είναι πεντανόστιμος, καθώς και η χωριάτικη μας σαλάτα που δε φεύγει ποτέ από τα μενού μας. Είναι παρουσιασμένη σε μορφή ολόλευκης γρανίτας που όμως φέρει τις γεύσεις της κλασσικής χωριάτικης.

Θέλω να μου περιγράψετε ένα τυπικό σας 24ωρο. Τι κάνετε στον ελεύθερό σας χρόνο;

Ένα τυπικό 24ωρο: Ξεκινάμε γύρω στις 11 το πρωί, ερχόμαστε στο εστιατόριο γύρω στις 14.00 και κάνουμε προετοιμασία μέχρι τις 18.00 που γίνεται ένα διάλειμμα για καθαριότητα και φαγητό προσωπικού. Στις 19.00 έχουμε το καθημερινό meeting με το εστιατόριο και 19.30 ανοίγουμε στο κοινό μέχρι 22.30 που είναι η τελευταία κράτηση. Το βράδυ γύρω στις 2.00μμ μόλις έχει φύγει και ο τελευταίος καλεσμένος και όλα είναι στη θέση τους αποχωρούμε.

Στον ελεύθερο μας χρόνο πηγαίνουμε φυσικά και τρώμε σε άλλα εστιατόρια ή αν έχουμε φίλους, μαγειρεύουμε στο σπίτι.

Τι όνειρα κάνετε για το μέλλον; Θα θέλατε και κάτι διαφορετικό;

Τα όνειρα για το μέλλον είναι το Funky Gourmet να πηγαίνει ολοένα και καλύτερα και να συνεχίζει να γνωρίζει επιτυχίες!

Επιμέλεια: Χάρης Αποστολόπουλος

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 22 Απριλίου 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top