skip to Main Content

«Taste of Athens»: Ένα ταξίδι γευσιγνωσίας ανάμεσα στα πιο διάσημα πιάτα των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας

Το «Taste Festivals», το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα και παρουσιάζει την ελίτ των ελληνικών εστιατορίων.

Το «Taste Festivals» είναι μια διεθνής πλατφόρμα γαστρονομικών φεστιβάλ που ξεκίνησε από το Λονδίνο και σήμερα διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μητροπόλεις του πλανήτη. Μεταξύ αυτών και η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Ντουμπάι, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ κ.α.

Την επιμέλεια του «Taste of Athens», που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στον χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει αναλάβει η εταιρεία Toposophy που διοργανώνει μεγάλες γαστρονομικές εκδηλώσεις και εξειδικεύεται στο γαστρονομικό marketing. Η συγκεκριμένη εταιρεία μάλιστα υπογράφει εδώ και τρία χρόνια το πετυχημένο «Dine Athens».

Το Taste of Athens έχει στόχο να συνδέσει τα καλύτερα εστιατόρια με κορυφαίες εταιρείες τροφίμων και ποτών και να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να τα γνωρίσουν από κοντά και να δοκιμάσουν μοναδικά πιάτα, μέσα από μία σειρά εξαιρετικών εμπειριών και δράσεων. Αυτές περιλαμβάνουν μαθήματα μαγειρικής από διάσημους σεφ, οινογευσίες, σεμινάρια παρασκευής κοκτέιλ κ.α.

Τέσσερις ημέρες, δέκα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα ετοιμάσουν και θα σερβίρουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με κάποια από τα καλύτερα πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι τα εξής:

Σπονδή (σεφ: Άγγελος Λάντος)

Hytra (σεφ: Τάσος Μαντής)

Fuga (σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης)

Balthazar (σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας)

Vezene (σεφ: Άρης Βεζενές)

Birdman Yakitori & Pub (σεφ: Άρης Βεζενές & Takaaki Otsuka)

Varoulko Seaside (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος)

Bites & Wine (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος)

Premiere (σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου)

Ψωμί & Αλάτι (σεφ: Γιάννης Λουκάκος)

Info
27-30/09, Ξέφωτο Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Εισιτήρια εισόδου: 15 € -45 €
Κάθε εισιτήριο ισχύει για ένα από τα δύο τετράωρα slots μιας ημέρας (12.00-16.00, 18.00-22.00). Προπώληση των εισιτηρίων (ξεκινά μέσα στον Μάιο): athens.tastefestivals.com και στο δίκτυο της Viva. Διαθέσιμα εισιτήρια και στην είσοδο της διοργάνωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top