skip to Main Content

Το Forbes εξυμνεί ελληνικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης: «Το Nerai έχει το ωραιότερο ελληνικό φαγητό στις ΗΠΑ» (ΦΩΤΟ)

Με μία άκρως θριαμβευτική κριτική ο διεθνούς φήμης κριτικός γεύσης John Mariani, απογείωσε το ελληνικό εστιατόριο Nerai, που άνοιξε πριν από πέντε χρόνια στο Ιστ Σάιντ της Νέας Υόρκης. Γνωστός για την αυστηρότητά του και τα καυστικά του σχόλια, όπως φαίνεται από την σχετική ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού Forbes, εντυπωσιάστηκε τόσο από το μενού και τις γεύσεις του εστιατορίου, όσο και από τον ίδιο τον χώρο.

 

Όπως σημειώνει ο κριτικός, το εστιατόριο Nerai έχει εκλεπτυσμένο ντεκόρ, που δεν θυμίζει σε τίποτα τουριστικό εστιατόριο, με ξεθωριασμένες αφίσες της Ακρόπολης, μπουζούκια και δίχτυα ψαράδων. «Είναι στο επίπεδο ενός καλαίσθητου ιταλικού εστιατορίου», γράφει.

 

Αλλά και το φαγητό του εστιατορίου κατάφερε να κερδίσει τις γευστικές προτιμήσεις του κριτικού. Οι τρεις Έλληνες ιδιοκτήτες, ο Σπύρος Μενεγάτος, ο Κώστας Γιούσης και ο Ντίνος Γουρμός, αλλά και ο ταλαντούχος νέος τους σεφ, έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουν γεύσεις ξεχωριστές, ικανές να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, όμως έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή και στο επίπεδο και την ποιότητα της εξυπηρέτησης. Αυτοί ήταν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ο  Mariani γράφει στην κριτική του: «Είναι το ωραιότερο ελληνικό φαγητό που έχω φάει σε αυτήν τη χώρα».

 

Το μενού περιλαμβάνει ελληνικά πιάτα, που αναδεικνύουν τις γεύσεις και την κουλτούρα της χώρας μας. Ο Mariani δοκίμασε αλειφές, σπανακόπιτα με αγκινάρες, άνηθο και φέτα, αλλά και κολοκυθάκια τηγανητά. Από σαλάτες επέλεξε μια χωριάτικη με βούτυρο ντομάτας. Στις επιλογές του ήταν και το τηγανητό χαλούμι με φρέσκα σύκα και σαλάτα από φινόκιο. Από κυρίως δοκίμασε πησσί με αυγολέμονο, θυμάρι και ζελέ ούζου και μέντας. Επίσης δοκίμασε μουσακά με πάπια, ντολμάδες, αλλά και κακαβιά. Για το τέλος έκλεισε τη βραδιά του με καρυδόπιτα με παγωτό σοκολάτας, αλλά και σαραγλί. Πολύ θετική εντύπωση του έκαναν και τα κρασιά που συνόδευσαν το γεύμα του, που το 20% είναι ελληνικά.

«Το έχω ξαναπεί ότι τα ελληνικά εστιατόρια στη Νέα Υόρκη έχουν υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά εκείνα όπως το Nerai δείχνουν τώρα ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα καλύτερα γαλλικά, ιταλικά, ιαπωνικά και αμερικανικά εστιατόρια της πόλης», καταλήγει στο άρθρο του ο John Mariani.

Ιnfo
55 E 54th St, New York, NY 10022, Ηνωμένες Πολιτείες, Τηλ. +1 212-759-5554, nerainyc.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top