skip to Main Content

Στο «The Zillers» η απόλαυση πάει σε άλλο επίπεδο – Ειδυλλιακό roof garden, θέα την Ακρόπολη και γευστικές απολαύσεις που γαργαλούν τον ουρανίσκο

Στην καρδιά της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη, την οποία την θαυμάζεις από ψηλά να στέκεται αγέρωχη την ώρα που απολαμβάνεις ένα θαυμάσιο γεύμα, δέιπνο ή το κοκτέιλ σου, ένα βράδυ μετά την ένταση της δουλειάς. Κάπως έτσι θα είναι το σκηνικό αν αποφασίσεις να επισκεφθείς το «The Zillers», στην κορυφή του φερώνυμου ξενοδοχείου, στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα πιο όμορφα boutique hotels της Αθήνας διατηρεί στο roof garden ένα all-day café-restaurant που έχει ήδη γίνει talk of the town. Ήδη από τη στιγμή που θα περάσεις την εντυπωσιακή πόρτα του οικήματος, που χτίστηκε το 1895, στην πλατεία Μητροπόλεως, μπαίνεις στον μαγικό, απόλυτα ισορροπημένο σχεδιαστικά κόσμο του Ziller.

Κυριαρχούν οι αποχρώσεις του λευκού σε δαντελένια γύψινα ή επιφάνειες μαρμάρου, ξύλινα δάπεδα και μία ολόλευκη στριφογυριστή σκάλα που σου «κλέβει» τη ματιά. Και καθώς ανεβαίνεις του ορόφους και φτάνεις στην κορυφή του ξενοδοχείου θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι και στην κορυφή του κόσμου. Η θέα στην Ακρόπολη και πιο κάτω στα Αναφιώτικα είναι μαγική και όλη αυτή η μεγαλοπρέπεια θα σου κρατήσει συντροφιά καθόλη τη διάρκεια του γεύματός σου.

Στο «Zillers», το οποίο απέσπασε και φέτος Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, σε περιμένει μια γαστρονομική απόλαυση που βασίζεται στη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τα φρέσκα υλικά. Τα πιάτα της Κωνσταντίνας Φάκλαρη, πατώντας στη θαλπωρή της παράδοσης, πλούσια σε γεύση και ταυτόχρονα φινετσάτα, εκφράζουν πολύ γλαφυρά τη φιλική πλευρά του γκουρμέ.

Σε εκείνα που αξίζει να δοκιμάσεις συγκαταλέγονται σίγουρα η πίτα σχάρας με αρωματικά χόρτα και πρόβειο γιαούρτι, οι διαφορετικούς γίγαντες Πρεσπών με αβγοτάραχο και λάιμ, τα ραβιόλι καπνιστής φέτας με μπούτι χωριάτικου κοτόπουλου και φρέσκια ρίγανη και το κουνέλι στιφάδο με πουρέ καρότου και σκορδαλιά καρυδιού. Συνόδευσέ τα είτε με τα πολύ ωραία κοκτέιλ του Γιάννη Σαμαρά, του Γιώργου Σαρμαντά και της Χρυσάνθης Μπίζιου, που περνούν από μοντέρνο φίλτρο τα classics, είτε με κάποια από τις προτάσεις της λίστας κρασιών.

Στη λίστα των κρασιών θα βρεις διαφορετικά στυλ και τερουάρ του ελληνικού αμπελώνα μέσα από καθημερινές και πιο «μεγάλες» ετικέτες, δίνοντας αρκετές επιλογές με το ποτήρι. Παράλληλα καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα υπάρχει θεματικό αφιέρωμα στο Ασύρτικο, που θα φωτίσει ένα σταφύλι-αιχμή του δόρατος του ελληνικού αμπελώνα.

Για το τέλος αφήσαμε τα γλυκά που θα ολοκληρώσουν με τον καλύτερο και πιο απολασυτικό τρόπο το δείπνο σας Προτείνουμε τη μπάρα σοκολάτας Valrhona, που παίρνει άλλη διάσταση έχοντας δίπλα της ένα αρωματικό παγωτό θυμάρι-λεμόνι. Δροσιστικό και με τόση γλύκα όση πρέπει για να αφήσει στον ουρανίσκο την υπέρτατη αίσθηση απόλαυσης. 

Info: The Zillers Athens Boutique Hotel, Μητροπόλεως 54, κέντρο  –  Τηλ. 210 3222277  –  www.thezillersathenshotel.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top