skip to Main Content

Made in Greece η τσικουδιά ή ρακή 35Ν της Κρήτης: Με μεθυστικό άρωμα – η ιστορία της παρέας που τη δημιούργησε (φωτό)

Made in Greece η τσικουδιά ή ρακή 35Ν της Κρήτης
Made in Greece η τσικουδιά ή ρακή 35Ν της Κρήτης
Made in Greece η τσικουδιά ή ρακή 35Ν της Κρήτης

Η κρητική Τσικουδιά 35 φτιάχτηκε μέσα από τη συντροφιά. Είναι το προϊόν μιας παρέας, που μετρά πάνω απο 30 χρόνια φιλίας.

Η παρέα αυτή, ο Γιώργος Μαρκουλάκης και ο Παντελής Φανουργάκης, αποφάσισαν να στηρίξουν τον Ηλία Μελισσουργό, να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του. Να φτιάξει την καλύτερη Τσικουδιά, άξια της ιστορίας της, άξια του τόπου της. Εκείνη που θα ήταν και εκείνοι περήφανοι να κερνούν και να πίνουν.

Πώς πήρε το όνομά της;

Είναι ο 35ος παράλληλος του πλανήτη μας. Σε ένα μικρό σημείο του, ένα πανάρχαιο νησί με ιστορία 5000 ετών όπου οι άνθρωποι του έπρατταν και ζούσαν πάντα με ψυχή. Αυτό το νησί είναι η Κρήτη. Το όνομα του ποτού, είναι Τσικουδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Που φτιάχνεται η Τσικουδιά 35N

H Τσικουδιά 35Ν φτιάχνεται στο Ρέθυμνο, στο αποστακτήριο που δημιούργησε ο Ηλίας Μελισσουργός. Ακολουθεί τους κανόνες κλασματικής ασυνεχούς απόσταξης, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες ποικιλίες Κρητικού καρπού.

Στην επίσημη σελίδα της ομάδας διαβάζουμε χαρακτηριστικά: «Η τσικουδιά, ταπεινή από τα γεννοφάσκια της, φτιαχνόταν από τα υπολείμματα των σταφυλιών της Κρήτης, ποικιλίες πανάρχαιες. Ήταν γιατρικό, το καλωσόρισμα, έναρξη για να φας, έναρξη για να γιορτάσεις, έναρξη για να κουβεντιάσεις.

 

 

 

Ήταν σημάδι λήξης, μετά από την κούραση της ημέρας, μετά το φαγητό, μετά το γλέντι. Υπάρχει σε όλα τα Κρητικά σπίτια, ακόμα και σε εκείνα μακριά από την Κρήτη αλλά έχει μονάχα ένα ιδιότυπο κανόνα. Δεν το πίνεις ποτέ χωρίς συντροφιά. Ποτέ μονάχος».

Πολυποικιλιακή, Syrah, Moscato ή Τσικουδιά με μέλι

ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ

 

Είναι η καρδιά των καλύτερων Κρητικών σταφυλιών, από επιλεγμένους αμπελώνες της. Το απόσταγμα τους χαρίζει απόλυτα ισορροπημενη επίγευση και το χαρακτηριστικό, έντονο και δυνατό της άρωμα. Παράγεται με τη μέθοδο της ασυνεχούς απόσταξης σε χάλκινο κλασματικό άμβυκα, στο Ρέθυμνο. Σερβίρεται ιδανικά στους 12 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας τη για λίγα λεπτά στο ποτήρι να ξεκουραστεί. Πίνεται πάντα με συντροφιά, ποτέ μοναχικά.

38% Αλκοολ σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια των 200, 500 και 700ml

SYRAH

H Γαλλική ποικιλία Syrah εγκλιματίστηκε τέλεια στη θέρμη της Κρήτης, προσδίδοντας όλα τα σωστά της χαρίσματα και το χαρακτηριστικό, σκούρο χρώμα του καρπού. Χαρίζει ένταση, ανάμνηση και το απόσταγμα της μας έδωσε πίσω την πιο έντονη μας Τσικουδιά. To άρωμα της γήινο, ζεστό και ντελικάτο με επίγευση βελούδινη και στρογγυλή.

Σερβίρεται ιδανικά στους 12 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας τη λίγα λεπτά στο ποτήρι να ξεκουραστεί. Πίνεται πάντα με συντροφιά, ποτέ μοναχικά.

38% Αλκοολ σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια των 200, 500 και 700ml

MOSCATO

Η ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας βρίσκεται στην ορεινή Κρήτη, είναι δυναμική, αρωματική και γεμάτη εκπλήξεις. Μας χάρισε το φίνο αποσταγμα της, κομψό και απαλό, με επίγευση μακριά και επίμονη. Παράγεται με τη μέθοδο της ασυνεχούς απόσταξης σε χάλκινο κλασματικό άμβυκα, στο Ρέθυμνο.

Σερβίρεται ιδανικά στους 12 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας την λίγα λεπτά στο ποτήρι να ξεκουραστεί. Πίνεται πάντα με συντροφιά, ποτέ μοναχικά.

38% Αλκοολ σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια των 200, 500 και 700ml

ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Η πολυποικιλιακή μας Τσικουδιά, αναμεμειγμένη με ορεινό θυμαρίσιο μέλι από Κρητικούς μελισσόκηπους και τοπικά αρωματικά, χωρίς καμία προσθήκη τεχνητών χρωστικών. Μας έδωσε πίσω την Τσικουδιά μας με μέλι 35Ν και το χρυσό, διάφανο της χρώμα. Η δυνατή, κοφτερή της γεύση αφήνει στο τέλος τη γλύκα της μαζί με το άρωμα του θυμαριού. Παράγεται με τη μέθοδο της ασυνεχούς απόσταξης σε χάλκινο κλασματικό άμβυκα, στο Ρέθυμνο.

Σερβίρεται ιδανικά στους 10° – 12°

24% Αλκοολ σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια των 200, 500 και 700ml

Μπορείτε να δέιτε περισσότερες πληφοροίες, αλλά και να παραγγείλετε τις τσικουδιές 25Ν στο 35n.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top