skip to Main Content

Λουτρά Σμοκόβου & Σουλαντά Καρδίτσας: Οι παραμυθένιες πηγές της Καρδίτσας αναγνωρίστηκαν ως ιαματικές

Δύο νέες παραμυθένιες πηγές στην Ελλάδα αναγνωρίζονται ως ιαματικές, σύμφωνα με αποφάσεις που υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Πρόκειται για τις πηγές Λουτρά Σμοκόβου και Σουλαντά Καρδίτσας, που στολίζουν την όμορφη Καρδίτσα.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Λουτρά Σμοκόβου» που βρίσκεται στον οικισμό Λουτρά Σμοκόβου Καρδίτσας για λουτροθεραπεία και εισπνοθεραπεία με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, οξεία ρινίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Σουλαντά» του δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία και εισπνοθεραπεία και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματολογικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις νευρικού συστήματος, οξεία ρινίτιδα και αλλεργική ρινίτιδα.

Οι αποφάσεις αναγνώρισης των πηγών δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ 6195/Β/2018 και ΦΕΚ 6195/Β/2018 αντίστοιχα, και είναι αναρτημένες στη Διαύγεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top