skip to Main Content

Funky Gourmet: Παιχνιδιάρικες, «πειραγμένες» γαστρονομικές εμπειρίες από την Γεωργιάννα & τον Νίκο σε ένα πρωτοποριακό μενού Γευσιγνωσίας

Πρωτοποριακές, εκλεκτές γεύσεις για ουρανίσκους που ξέρουν να ξεχωρίζουν το μοναδικό προσφέρει το Funky Gourmet, ένα εστιατόριο με μοναδική γευστική αισθητική.

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη μαζί με τον συνεργάτη -και σύντροφό της- Νίκο Ρούσσο και την αδερφή της Αργυρώ αποτελούν την ψυχή του «Funky Gourmet», που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό στα τέλη του 2009, στον Κεραμεικό.

Η Γεωργιάννα και ο Νίκος έχουν μετατρέψει το εστιατόριό τους σε ένα εργαστήριο νόστιμων conceptual ιδεών, με πιάτα που ξεφεύγουν από το κλασικό και αναζητούν την βαθύτερη ουσία του σε πιάτα ελληνικής κουζίνας.

Στην ουσία δεν πρόκειται για απλά πιάτα, αλλά ντελικάτα, παιχνιδιάρικα μικρά αριστουργήματα μιας μοντέρνας, πρωτοποριακής, avant-garde μαγειρικής.

Υψηλή τεχνική, φαντασία και νοστιμιά σε εντυπωσιακά, παιχνιδιάρικα μενού, που κεντρίζουν έξυπνα αισθήσεις και μυαλό, εναλλάσσοντας πολύπλοκες conceptual συνθέσεις και μινιμαλιστικά κομψοτεχνήματα.

Η ομάδα ξεκίνησε με private cheffing πιο πολύ ως πειραματισμό και για την διασκέδαση της διαδικασίας, όμως με τον καιρό κατάφερε να τοποθετηθεί στην κορυφή της πυραμίδας και να μετατρέψει την επίσκεψη στο «Funky Gourmet» σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Πάντα μου άρεσε η μαγειρική από πολύ μικρή ηλικία, αλλά επαγγελματικά ασχολήθηκα το 2002 όπου πήγα στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσω μαγειρική τέχνη στη σχολή The Institute of Culinary Education στο Μανχάτταν, έχει πει σε συνέντευξή της στο eirinika.gr η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.

Σκληρή δουλειά, μεγάλη αγάπη και αφοσίωση είναι τα μυστικά που χτίζουν την επιτυχία, όπως μας είπε η Γεωργιάννα.

Πολλοί έχουν δώσει τον όρο μοριακή κουζίνα στο Funky Gourmet, όμως οι δημιουργοί δεν τον αποδέχονται. Κατ’ αυτούς το εστιατόριό τους είναι σταθερά προσανατολισμένο στα μενού degustation. Σίγουρα όποιος επιλέξει το Funky Gourmet δεν θα το κάνει για να απολαύσει ένα ωραίο πιάτο φαγητό και να χορτάσει με την παραδοσιακή έννοια. Θα επιλέξει το Funky Gourmet για να ζήσει μία γαστρονομική εμπειρία, ένα παιχνίδι γεμάτο γευστικές εκπλήξεις. 

Μέσα στα χρόνια λειτουργίας του το Funky Gourmet έχει κατακτήσει πολλές καταξιωμένες διακρίσεις, μεταξύ αυτών δύο αστέρια Michelin, θέση στη λίστα με τα δέκα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως στο Traveller’s Choice του Trip Advisor και πολλές ακόμη διακρίσεις, όπως και η πιο πρόσφατη με την ανάδειξη του εστιατορίου στα 100 καλύτερα στην Ελλάδα, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε μία μοναδική γαστρονομική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το βράδυ της Δευτέρας (15/10).

Μάλιστα στα ειδικά αυτά βραβεία, ξεχωριστή στιγμή ήταν η ανάδειξη της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη ως της καλύτερης γυναίκας σεφ.

WHO IS WHO

Αργυρώ Χιλιαδάκη – Owner

Η Αργυρώ είναι συνέταιρος των σεφ Ρούσσος και Χιλιαδάκη που όλοι μαζί δημιούργησαν, οραματίστηκαν και διοικούν το Funky Gourmet.

Η Αργυρώ σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης στο Camberwell College of Arts στο Λονδίνο και το διάστημα 2000 – 2011 εργάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη – Chef / Owner

Η Γεωργιάννα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία όμως το πάθος της για την μαγειρική την ώθησε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε στη σχολή Institute of Culinary Education στο Μανχάταν. Αποφοίτησε το 2003 με πτυχίο τόσο στη διοίκηση εστιατορίων όσο και στην τέχνη της μαγειρικής. Στη συνέχεια δούλεψε σε διάφορα εστιατόρια στην Ελλάδα, καθώς και στην Ισπανία και την Αμερική.

To 2007 ίδρυσαν μαζί με τον Νίκο Ρούσσο και την Αργυρώ Χιλιαδάκη την εταιρεία Funky Gourmet. Το 2014, συνίδρυσε το εστιατόριο Opso στο Λονδίνο.

 

Νίκος Ρούσσος – Chef / Owner

Ο Νίκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Εκεί σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και αποφοιτώντας ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση αργυροχοΐας. Η αγάπη του όμως για την μαγειρική τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε στη σχολή Institute of Culinary Education στο Μανχάταν. Αποφοίτησε το 2003 με πτυχίο στην τέχνη της μαγειρικής και έπειτα δούλεψε σε διάφορα εστιατόρια στην Ευρώπη και στην Αμερική.

To 2007 ίδρυσαν μαζί με τις Γεωργιάννα και Αργυρώ Χιλιαδάκη την εταιρεία Funky Gourmet. Το 2014, συνίδρυσε το εστιατόριο Opso στο Λονδίνο.

 

 

 

 

 

 

 

Funky Gourmet: Κεραμεικός, Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος

 210/5242727

Website:  www.funkygourmet.com/
Facebook: @funkygourmet
Instagram: @funkygourmetrestaurant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top