skip to Main Content

Στο Καρνάγιο η Κρητική κουζίνα και τα τοπικά υλικά είναι σοβαρή υπόθεση

Αν θέλετε να γευτείτε αυθεντικές, ελληνικές γεύσεις σε ένα όμορφο περιβάλλον με θέα στην πανέμορφη Λίμνη Βουλισμένη, τότε το «Καρνάγιο» είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς.

Στο Καρνάγιο θα απολαύσετε κουζίνα με Κρητική υπογραφή και τοπικά, παραδοσιακά υλικά. Μία πανδαισία γεύσεων Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας παρέα με μια μεγάλη ποικιλία κρασιών. Το Καρνάγιο σας εγγυάται  ότι η ζεστή ατμόσφαιρα και οι εκλεκτές γεύσεις, θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Ο έμπειρος σεφ Νίκος Αργυρίου ταξιδεύει ανά τη Μεγαλόνησο για να φέρει τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, όπως το μαγκίρι (χειροποίητο­ ζυμαρικό με ιστορία που πάει αιώνες πίσω) από τη Μεσσαρά ή το γαλένι (τυρί κρέμα) από το Ρουκάνι Τεμένους. Τα πιάτα συνδυάζουν το… μάθημα τοπικής διατροφικής ιστορίας με τη δημιουργικότητα και τη σύγχρονη γαστρονομική ματιά.

Στο μενού θα βρείτε πολλές δελεαστικές επιλογές που θα σας κάνουν να μην ξέρετε τι να επιλέξετε. Ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα ξεχωρίζουν: ζεστός ντάκος με αβγό μάτι, χειροποίητη στάκα και ψημένη ντομάτα με καπνιστό χοιρινό και σταφιδελιές, λαμπούκα (λασιθιώτικο ψάρι) καπνιστή, αρωματισμένη με δρακόντιο (βότανο), θράψαλο γεμιστό με χόντρο, μυρωδικά και αρωματισμένη κρέμα τυριού με θρύμπα (άγριο θυμάρι του βουνού με μοναδική ένταση), βετούλι (μικρό, φουριάρικο ζυγούρι) με γαλένι και τσιγαρίδες, ριζότο τριών δημητριακών με ημίλιαστες ντομάτες, καψαλισμένη παλαμίδα και πικάντικη σάλτσα αγγουρίδας αρωματισμένη με μαντζουράνα.

Κι αν η απόλαυση στο «Καρνάγιο» δεν σας αρκεί και θέλετε να ανακαλύψετε κι άλλα σημεία που θα σας προσφέρουν αξιόλογες γευστικές εμπειρίες τότε η καλύτερη επιλογή είναι η «Φυσαλίδα». Και δεν θα χρειαστεί να πάτε μακρία, μόλις απέναντι, γιατί είναι το νέο, πιο exclusive «αδερφάκι»του «Καρνάγιο» με κελάρι για πριβέ οινογνωσία, γκουρμέ κρητική κουζίνα και τοπικό πρωινό.

Καρνάγιο – Κ. Παλαιολόγου 1 & 24, Λίμνη Αγίου Νικολάου, Κρήτη, 2841025968

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top