skip to Main Content

Τζουμέρκα: Ένας επίγειος παράδεισος με πανέμορφες χαράδρες, φαράγγια & απόκρημνα βουνά (Βίντεο)

Τα Τζουμέρκα είναι ένας μοναδικός επίγειος παράδεισος που τα συνδυάζει όλα, φυσικό κάλλος, δραστηριότητες για όλους, οικογένειες και ζευγάρια, πλούσιες εμπειρίες και παραδοσιακές γευστικές νοστιμιές.

Ίσως να είναι από τις λιγότερο γνωστές περιοχές της Ηπείρου. Δεν θα την δεις σε καρτ-ποστάλ, ούτε σε διαφημιστικά σποτ, όμως αν την επισκεφθείς και την ανακαλύψεις, θα μείνει για πάντα μέσα σου χαραγμένη.

Τα Τζουμέρκα είναι ένα σύνολο πανέμορφων χωριών και παραδοσιακών οικισμών, που τους αγκαλιάζουν χαράδρες, φαράγγια και απόκρημνα βουνά. Το απίστευτο φυσικό τοπίο και τα εντυπωσιακά ποτάμια μαγεύουν τον επισκέπτη.

Τα ορεινά χωριά μοιράζονται μεταξύ των νομών Ιωαννίνων και Άρτας και το καθένα από αυτά έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία να διηγηθεί.

Τα Τζουμέρκα ή Αθαμανικά όρη βρίσκονται στην κεντρική Πίνδο, ανάμεσα στον Άραχθο και τον Ασπροπόταμο, το φυσικό σύνορο μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας που καταλαμβάνει τμήμα των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων. Όσο για την ονομασία τους, φέρεται να είναι βλάχικης προελεύσεως καθώς «τζουμ» στα βλάχικα, σημαίνει απότομη κορυφή.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται μερικά από τα πιο όμορφα τοπία των Τζουμέρκων σε πλάνα που μαγεύουν. Απολαύστε το!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top