skip to Main Content

Η πανέμορφη Ξάνθη σε ένα βίντεο όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Αυτό το βίντεο, αφιερωμένο στην πανέμορφη Ξάνθη, χρειάστηκε περισσότερες από 484 ημέρες, πάνω από 20.400 φωτογραφίες και ατελείωτες ώρες ανεύρεσης τοποθεσιών προκειμένου να γίνει πραγματικότητα.

Ο δημιουργός του, Γιώργος Κράλλης, ξεκίνησε το project αυτό σχεδόν σαν δοκιμή και κατέληξε να γίνει ίσως το μεγαλύτερο σε διάρκεια βίντεο timelapse για τον νομό της Ξάνθης και των περιχώρων.

Από την παραλία Μαγγάνων έως την κορυφή στα Ίμερα, από τα χιονισμένα βουνά στον δρόμο προς Σταυρούπολη
μέχρι την λίμνη Βιστωνίδα και από το Χωριό Σμίνθη μέχρι το Δέλτα του Νέστου στο Εράσμιο, το βίντεο δεν πάει σε προκαθορισμένους προορισμούς, αντιθέτως ταξιδεύει στο νόμο καταγράφοντας την ομορφιά της φυσικής μας κληρονομιάςσε συνδυασμό με τα διάφορα καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν τις 4 εποχές του χρόνου.

Η Ξάνθη είναι η αρχόντισσα της Θράκης, πασίγνωστη για το καρναβάλι της, όμως και οι ομορφιές της είναι μοναδικές και περιμένουν να τις εξερευνήσετε.

Ειδικά τον χειμώνα η Ξάνθη αλλάζει όψη. Γεμίζει κόσμο, γίνεται πιο ζεστή κι ενδείκνυται για ολιγοήμερες αποδράσεις ή και για περισσότερο διάστημα.

Η Ξάνθη απέχει 220 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Τα πιο κοντινά αεροδρόμια είναι αυτά της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

Θα έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες της και θα σας περιμένει με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ στα στην κεντρική πλατεία με το παλιό ρολόι ή και για παραδοσιακούς μεζέδες που «μυρίζουν Ελλάδα».

Αξίζει να κάνετε έναν περίπατο και στη Δημοτική Αγορά, το κτίριο της οποίας έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο, και να ανακαλύψετε τους αμέτρητους τοπικούς μεζέδες και τα παραδοσιακά προϊόντα που βγάζει η περιοχή.

Θα σας μαγέψουν τα λιθόστρωτα στενά της παλιάς πόλης της Ξάνθης και θα θαυμάσετε τα καλοδιατηρημένα, παλιά αρχοντικά και παραδοσιακά κτίσματα με τη χαρακτηριστική «σαχνισιά» (προεξοχές στηριγμένες σε ξύλινα δοκάρια) που θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές.

Προτού φύγετε θα πρέπει να κάνετε μία στάση και από το Δημαρχείο, ένα ιστορικό κτίριο που χτίστηκε το 1830, τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης.

Αν αναζητάτε μία ολοκληρωμένη εμπειρία και θέλετε να βρεθείτε πιο κοντά στη φύση τότε η επόμενη στάση σας θα πρέπει να είναι στο δασικό χωριό Ερύμανθου ή και τα περίφημα Πομακοχώρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top