skip to Main Content

Μαγευτικά πλάνα από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο – Ο « Καλατράβα» δεν γερνάει (βίντεο)

To Ο.Α.Κ.Α είναι ένα από τα ομορφότερα και ιστορικότερα αθλητικά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο Μαρούσι στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, περίπου εννιά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και η έκτασή του αγγίζει τα 1.000 στρέμματα.

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών πήρε το όνομά του από τον νικητή του Μαραθωνίου δρόμου του 1896 Σπύρο Λούη, κάτοικο του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο θεμέλιος λίθος του Ο.Α.Κ.Α. μπήκε την 8η Ιανουαρίου 1980 από τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το όραμα που τον οδήγησε και στην κατασκευή του Ο.Α.Κ.Α., ήταν να δημιουργηθούν σιγά σιγά όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε κάποια στιγμή οι Ολυμπιακοί Αγώνες να φιλοξενηθούν και πάλι στην Ελλάδα.

Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζεται το νέο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, το οποίο ήταν και είναι ένα κατασκευαστικό και τεχνολογικό αριστούργημα. Ακόμα και σήμερα, με την προσθήκη έργων ανάπλασης από τον Santiago Calatrava, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυσσόμενης περιοχής των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Απλά απολαύστε τα πλάνα στο βίντεο...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top