skip to Main Content

Βίντεο ημέρας: Επανομή – Η καταπληκτική παραλία με το ναυάγιο & την αμμόγλωσσα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Μία καθημερινή απόδραση στην παραλία Ποταμός, στην Επανομή Θεσσαλονίκης σε ένα καταπληκτικό βίντεο με λήψεις από Drone.

Για την Παραλία Επανομής, την παραλία στο Θερμαϊκό που λατρεύουν οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- μπορεί να έχετε ακούσει πολλά, αλλά μόνο όσοι την έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν την πραγματική ομορφιά της.

Η Παραλία Επανομής, σε απόσταση μόλις 30 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη φημίζεται για την ατελείωτη αμμουδιά της και το ιδιότυπο… τρίγωνο που δημιουργείται, καθώς η παραλία μπαίνει μέσα στη θάλασσα σχηματίζοντας μια μύτη, ένα ακρωτήρι που δεν είναι τίποτα άλλο από μια αμμόγλωσσα μέσα στο νερό!

Μάλιστα, έχει και την εξής ιδιοτυπία -καθότι αμμόγλωσσα: Από τη μία πλευρά έχει κύμα ενώ από την άλλη επικρατεί νηνεμία. Πάντα, εκτός και αν υπάρχει άπνοια. Και η αμμόγλωσσα δεν είναι το μόνο κύριο χαρακτηριστικό της. Από την ακτή, φαίνεται ακόμη και σήμερα το Ναυάγιο (Shipwreck), ένα πλοίο που συμμετείχε σε εργασίες για την πλαζ της περιοχής, αλλά βούλιαξε γύρω στο 1967-70.

Τα νερά σε όλες τις παραλίες είναι καθαρά και η παραλία του Ποταμού είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, χάρη στο ποτάμι που εκβάλει στην παραλία και καθαρίζει τα νερά με φυσικό τρόπο.

Απολαύστε το βίντεο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top