skip to Main Content

Βίντεο ημέρας: Το σπήλαιο του Περάματος στα Ιωάννινα & η ασύγκριτη ομορφιά του

Το Σπήλαιο Περάματος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της χώρα μας. Με μεγάλη ιστορία αποτελεί κυριολεκτικά ένα στολίδι των Ιωαννίνων.

Γεωλογικά είναι συνδεδεμένο με την παρουσία και την εξέλιξη της λίμνης Παμβώτιδας. Χρονολογείται περίπου στα 1.500.000 χρόνια και είναι τμήμα κοίτης ποταμού, όταν τα νερά της λίμνης Παμβώτιδας κάλυπταν όλο το λεκανοπέδιο τής πόλης των Ιωαννίνων και ο λόφος Γκορίτσα ήταν μια νησίδα.

Το Σπήλαιο Περάματος ανήκει στα ασβεστολιθικά σπήλαια και διαθέτει 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, αριθμό εξαιρετικά μεγάλο.

Αποτελείται από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους στολισμένους με σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε θαυμάσια συμπλέγματα.

Το 1956 βρέθηκαν απολιθωμένα δόντια και οστά της αρκούδας των σπηλαίων. Καταλαμβάνει έκταση 14.800 τ.μ. και η τουριστική διαδρομή είναι συνολικά 1.100 μέτρα.

Χωρίς άλλα περιττά λόγια θα αφήσουμε τις εικόνες σε αυτό το βίντεο του Epirustravel eu – Drone Flights να μιλήσουν από μόνες τους. Απολαύστε το…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top