skip to Main Content

Δημητσάνα: Αξεπέραστο ορεινό τοπίο με πετρόχτιστα σπίτια, γραφικά δρομάκια & έλατα να συνθέτουν έναν φυσικό καμβά (καταπληκτικό βίντεο!)

Ένα από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας είναι η Δημητσάνα. Με την πέτρα να κυριαρχεί, αφού αγκαλιάζει τον τόπο με μία μοναδική αρχιτεκτονική, γίνεται ένας από τους must προορισμός για αποδράσεις και αυτόν τον χειμώνα.

Οι ατμοσφαιρικοί ξενώνες, τα εντυπωσιακά μοναστήρια, το φαράγγι του Λούσιου και το ελατοσκέπαστο Μαίναλο σε απόσταση αναπνοής, κάνουν τη Δημητσάνα μια από τις δημοφιλέστερες βάσεις για διαφορετικά είδη τουρισμού (ρομαντικά χειμωνιάτικα weekends, εναλλακτικές εξορμήσεις στον Λούσιο και τον Αλφειό, οικογενειακές εκδρομές).

Η ιστορική αυτή κωμόπολη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 950 μέτρων πάνω στην αρχαία Τεύθιδα και πάνω σε δυο λόφους που «κοιτάνε» στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού. Τα πετρόκτιστα σπίτια και τα γραφικά δρομάκια της συνθέτουν το ιδανικό, χειμωνιάτικο σκηνικό. Αν είστε τυχεροί και βρεθείτε εκεί σε περίοδο με χιόνι τότε οι διακοπές θα ανέβουν επίπεδο, αφού η ομορφιά του τοπίου γίνεται αυτομάτως πιο μαγική. Το ελατοδάσος του Μαινάλου ντυμένο στα λευκά είναι ένα όνειρο, το ίδιο κάθε μικρή γωνιά που θα πέσει το μάτι σας.

Στην απόδρασή σας στη Δημητσάνα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Υδροκίνησης και τη Βιβιοθήκη της Δημητσάνας.

Το όνομα της Δημητσάνας, πιθανότατα, είναι Σλάβικο και έχει ταυτιστεί με την κάθοδο των Σλάβων στην Πελοπόννησο που έγινε μεταξύ 7ου και 9ου αιώνα κατά την περίοδο της Μεσαιωνικής Ιστορίας της Ελλάδας.

Η Δημητσάνα απέχει οδικώς από την Αθήνα 225 χιλιόμετρα και από την Τρίπολη 60 χιλιόμετρα.

Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα και φυσικά όρεξη για εξερεύνηση και η μοναδική Δημητσάνα σας περιμένει για να σας γεμίσει αξέχαστες εμπειρίες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top