skip to Main Content

Εξόρμηση στην ορεινή Αρκαδία: Φύση & ιστορία σε ένα απίστευτο βίντεο από ψηλά

Η Ορεινή Αρκαδία είναι ένας ξεχωριστός προορισμός στην καρδιά της Πελοποννήσου με απίστευτη φυσική ομορφιά και γοητευτική ιστορία.

Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα, Αρχαία Γόρτυνα, Μονές Προδρόμου και Φιλοσόφου είναι μερικά από τα μέρη που στολίζουν την ευρύτερη περιοχή και είναι από τα πρώτα που πρέπει να επισκεφθείτε στο ταξίδι σας αυτό.

Αρχαίοι ναοί και παλιά μοναστήρια, γραφικά χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πέτρα γεμάτη ιστορία, απίθανες γευστικές απολαύσεις, μυρίζουν αυθεντική Ελλάδα.

Η ορεινή Αρκαδία προσφέρει αμέτρητες επιλογές για κάθε είδους δραστηριότητα, πιο έντονες κι extreme, αλλά και πιο ήπιες και χαλαρές εξίσου απολαυστικές, από ραφτινγκ μέχρι πεζοπορία.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Υδροκίνησης, τις Μονές Προδρόμου και Φιλοσόφου, τον ποταμό Λούσιο, που αστράφτει στο φαράγγι του, την Αρχαία Γόρτυνα, που αποτελεί και το σημαντικότερο μνημείο στην ορεινή Αρκαδία, αλλά και τη θρυλική Τρίπολη, την πρωτεύουσα του νομού.

Σας αρκεί ένα Σαββατοκύριακο, αλλά ακόμη καλύτερα θα ήταν αν αφιερώνατε περισσότερες μέρες και ώρες για να δώσετε σε κάθε ξεχωριστή γωνιά αυτού του τόπου, την σημασία που της αξίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top