skip to Main Content

Ιτέα: Το αποτύπωμα ενός άγνωστου Αρμαγεδδών!

Η πανέμορφη χώρα μας διαθέτει τόσα πολλά νέα άγνωστα αξιοπερίεργα μέρη που όσο πιο πολύ ψάχνεις τόσο πιο πολλά ανακαλύπτεις.

Ένα από αυτά είναι και η Ιτέα και συγκεκριμένα το κομμάτι μεταξύ της Ιτέας και του Γαλαξιδίου, όπου το έδαφος και στα ορεινά και στα παραθαλάσσια σημεία του κρύβει έναν πολύ καλά κρυμμένο θησαυρό, πιθανώς πολλές χιλιάδες ή ίσως και εκατομμύρια χρόνια τώρα.

Μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο αριθμό κρατήρων (ίσως να ξεπερνάνε και τους 10) διάσπαρτους σε μια ακτίνα 5χλμ. Οι 2 πιο εντυπωσιακοί είναι ο πιο ορεινός όλων ο οποίος μάλιστα έχει και την χαρακτηριστική “ουρά ” που ξεπερνά τα 150 μέτρα (πιθανώς από το σύρσιμο που έκανε στην Γη ) πριν τελικά προσκρούσει στην Γη ο μετεωρίτης που τον προκάλεσε.

Ο δεύτερος πιο εντυπωσιακός κρατήρας βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα σε μια άκρη της στεριάς. Είναι ο πιο μεγάλος και έχει διάμετρο κοντά στα 100 μέτρα. Λόγω της τοποθεσίας του και πιθανώς λόγω της υγρασίας και του νερού από την θάλασσα που μπαίνει μέσα σε αυτόν έχει δημιουργηθεί και μια πολύ όμορφη πλην όμως απόκοσμη βλάστηση.

Ίσως το όνομα Γαλαξίδι που βρίσκεται δίπλα στην Ιτέα δεν είναι και τόσο τυχαίο τελικά…

Απολαύστε την πτήση και αναρωτηθείτε και εσείς μαζί μας πως κάτι τέτοιο μοναδικό στο είδος του έχει παραμείνει κρυφό τόσα χρόνια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top