skip to Main Content

Καταρράκτης: Το πιο εντυπωσιακό βίντεο που έχετε δει για το ονειρικό χωριό της Άρτας

Ο Καταρράκτης Άρτας είναι ένα ονειρικό χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ. στην αγκαλιά των Τζουμέρκων κάτω απο αλπικές κορυφές.

Το χωριό πήρε την ονομασία του από το βασικό του αξιοθέατο που δεν είναι άλλο από τους δίδυμους καταρράκτες οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση 7 χλμ. από το χωριό, ένα θέαμα όμορφο και σπάνιο, που προκαλεί δέος σε όποιον βρεθεί κοντά τους. Η απίστευτη ορμή τους και το ο ήχος που αφήνουν πίσω τους τα νερά είναι απλά μαγικά και σε κάνουν να συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι μπροστά σε ένα θαύμα της φύσης.

Πριν από το 1765 το χωριό ήτανε γνωστό ως Ρέτσιανα. Το 1930 η Νομαρχία ενέκρινε τη σημερινή του ονομασία “Καταρράκτης”.

Στο χωριό εκτός απο τους καταρράκτες μπορεί κανείς να επισκεφτεί και το βυζαντινού ρυθμού μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, που ιδρύθηκε το 1730 και ανακαινίστηκε 1827. Στο Ναο θα μπορέσει να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Αικατερίνης και να θαυμάσει το ξυλόγλυπτο ιερό τέμπλο, έργο Καλαρρυτινών μαστόρων.

Στα δύο άκρα του χωριού βορειοανατολικά και βορειοδυτικά βρίσκονται δύο παραδοσιακοί νερόμυλοι ιστορικά διατηρητέα κτίσματα, όπου οι κάτοικοι του χωριού την προβιομηχανική εποχή εκμεταλλεύονταν την δύναμη του νερού προς όφελός τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top