skip to Main Content

Κόνιτσα: Απόδραση στη φύση της Ηπείρου & τις ομορφιές της σε ένα εντυπωσιακό βίντεο με πλάνα από ψηλά

Αυτό το εναέριο, εντυπωσιακό βίντεο μας παρουσιάζει όλες τις ομορφιές της Κόνιτσας. Ένας τόπος απίστευτου φυσικού κάλλους και με μία μεγάλη και σπουδαία ιστορία.

Η περιοχή της Κόνιτσας φημίζεται για τις κατασκευές γεφυριών που παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου και θυμίζουν το μεγαλείο του ανθρώπου.

Είναι ένας τόπος με πλούσια βλάστηση και πανίδα, εντυπωσιακές χαράδρες, μεγαλοπρεπείς ορεινούς όγκους, ορεινές λίμνες, ποτάμια και προστατευόμενες περιοχές.

Αρμονικά δεμένοι μέσα στο φυσικό χώρο βρίσκονται οι οικισμοί με τα γεφύρια, τα μοναστήρια, τα εξωκλήσια, τις βρύσες, τους παλιούς νερόμυλους. Είναι τα χωριά των μαστόρων, των ξυλογλυπτών, των ζωγράφων και των αγιογράφων γνωστά ως Μαστοροχώρια, τα χωριά της Λάκκας του Αώου, τα καμποχώρια, και τα ημινομαδικά κτηνοτροφικά χωριά. Μια περιοχή με πλούσια ιστορία και ζωντανή πολιτισμική παράδοση, με τα μνημεία της, τη μουσική της, το ανθρώπινο δυναμικό της, που σας περιμένει να την ανακαλύψετε.

Η Κόνιτσα θεωρείται η πόλη του καγιάκ και προσφέρει τη δυνατότητα όλο το χρόνο να απολαύσει κάποιος το άθλημα αυτό αλλά και το ράφτιγκ, την ορειβασία, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, την πεζοπορία, το ποδήλατο βουνού και άλλες δραστηριότητες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top