skip to Main Content

Λίμνη Μαραθώνα: Ο παράδεισος της Αττικής απέχει μερικά μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας

Η Λίμνη του Μαραθώνα είναι κυριολεκτικά ένας επίγειος παράδεισος σε απόσταση μόλις 35 χλμ από το κέντρο της πόλης των Αθηνών. Είναι ο ιδανικός προορισμός για μία σύντομη απόδραση από τη βουή της πόλης χωρίς να χρειάζεται να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα.

Βέβαια εδώ ίσως γυρίσετε να μας πείτε «μα ποια είναι η πρωτοτυπία του Φράγματος του Μαραθώνα; Όλοι το ξέρουμε…»

Αυτό ακριβώς παρουσιάζει και το βίντεο που ακολουθεί. Η λίμνη του Μαραθώνα δεν είναι μόνο το Φράγμα. Η λίμνη του Μαραθώνα διαθέτει έναν απίστευτο κρυμμένο παράδεισο που δεν σας περνάει από το μυαλό ότι μπορείς να συναντήσεις στην Αττική.

Ποτάμια, ριάκια, πλατάνια, καστανιές, πέστροφες, κοπάδια ζώων και πολλά ακόμα στοιχεία που τα συναντάς στην λίμνη Πλαστήρα για παράδειγμα αλλα δεν φαντάζεσαι πως διαθέτει και η Αττική.

Και όλα αυτά στην μια πλευρά της Λίμνης. Στην άλλη πλευρά του φράγματος και ακριβώς πίσω από το Φράγμα συναντάμε στην βάση του φράγματος ένα καταπληκτικό αντίγραφο του ναού του θησαυρού των Αθηναίων που υπάρχει στους Δελφούς και στην συνέχεια ένα καταπληκτικό φαράγγι με πλούσια βλάστηση και πολλά αξιοθέατα της περιοχής όπως μεσαιωνικούς πύργους και αρχαιολογικά ευρήματα στα οποία είναι και πολύ πλούσια η περιοχή.

Ήρθε η ώρα να δείτε τη Λίμνη του Μαραθώνα με άλλο μάτι. Ευκαιρία να την εξερευνήσετε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top