skip to Main Content

Μεγάλο Χωριό: Ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς κοντά στο Καρπενήσι

Το Μεγάλο Χωριό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται στην αγκαλιά ενός πυκνού ελατοδάσους, σε υψόμετρο 720 μέτρων, στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα.

Απέχει μόλις 17 χλμ από το Καρπενήσι και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.

Μία καλή γεύση της γοητείας αυτού του τόπου θα σας δώσει η τοποθεσία του Αγ. Αθανασίου με το ομώνυμο εκκλησάκι, λίγο πριν μπείτε στο χωριό.

Στην είσοδο του χωριού μπορείτε να ακολουθήσετε το σηματοδοτημένο μονοπάτι προς την πηγή του καταρράκτη. Πυκνόφυλλα δέντρα, μικρές ξύλινες γέφυρες και κελαρυστά νερά καθιστούν τη διαδρομή πραγματικά μαγευτική.

Τα γραφικά πέτρινα σπίτια είναι το κάτι άλλο, ενώ τα μονοπάτια περνούν δίπλα από το ρυάκι με τους μικρούς καταρράκτες και τα ξύλινα γεφύρια.

Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο που διαθέτει πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Απολαύστε το βίντεο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top