skip to Main Content

Ορεινή Κορινθία για συναρπαστικές αποδράσεις μία ανάσα από την Αθήνα (βίντεο)

Είναι ο ιδανικότερος προορισμός για μία σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο, καθώς βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ενδύκνειται και για μία εξόρμηση περισσότερων ημερών…

Η ορεινή Κορινθία βρίσκεται κρυμμένη στην αγκαλιά της φύσης. Σχεδόν αλπική, η ορεινή Κορινθία είναι στολισμένη με δυο ορεινές λίμνες και πολλά γραφικά χωριουδάκια.

Απλώνεται στις πλαγιές της ελατόφυτης Ζήρειας (Κυλλήνη), του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Πελοποννήσου, μετά τον Ταΰγετο.

Ιδανικοί προορισμοί για να επισκεφθείτε στην ορεινή Κορινθία είναι το Ξυλόκαστρο, η Στυμφαλία ή και τα Τρίκαλα. 

Η Στυμφαλία, με την φημισμένη λίμνη της, είναι ένα χωριό που βρέχεται από κελαρυστές πηγές και είναι χρωματισμένο από μύθους και θρύλους βασισμένους στη ζωή και τους άθλους του Ηρακλή.

Τα Τρίκαλα είναι ένα όμορφο κεφαλοχώρι, με ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές και ανοιχτό ορίζοντα από τις βουνοκορφές μέχρι τον Κορινθιακό. Αγκαλιασμένο κυριολεκτικά στο δάσος, απλώνεται σε διαδοχικές συνοικίες: τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα.

Το Ξυλόκαστρο είναι μία παραθάλασσια κωμόπολη κι αυτή στολίδη της Κορινθίας. Με όμορφες παραλίες και το απίστευτο δάσος του Πευκιά, βρίσκεται σε απόσταση μόνο 120 χιλ. από την Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top