skip to Main Content

Πάρνηθα: Η τέλεια εκδρομή για στιγμές χαλάρωσης μέσα στα πεύκα & τα έλατα δίπλα στην Αθήνα

Η Πάρνηθα είναι ο ιδανικός προορισμός για μία επίσκεψη στο βουνό κοντά στην πόλη. Μία βόλτα για να έρθετε πιο κοντά στη φύση, να χαζέψετε τη θέα της πόλης από ψηλά, να αλλάξετε παραστάσεις και να ζήσετε κάποιες υπέροχες στιγμές χαλάρωσης σε έναν τόπο γαλήνιο.

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν να επιλέξετε να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο εκεί, κάνοντας πικ νικ σε κάποιο ξέφωτο και διάφορες δραστηριότητες ή ακόμη μπορείτα να επιλέξετε μία βόλτα για καφέ ή και φαγητό σε ένα από τα δύο καταφύγια, το Μπάφι και το Φλαμπούρι.

Η Πάρνηθα καλύπτεται από πεύκα στα χαμηλότερα και από έλατα στα ψηλότερά της μέρη. Τώρα που μπαίνουμε σιγά σιγά και στον χειμών θα είναι ιδανικά να την πετύχετε χιονισμένη, που αυτομάτως αλλάζει όλο το τοπίο, γίνεται πιο επιβλητικό και ίσως και πιο γιορτινό, θυμίζοντάς την αγαπημένη γιορτή του χειμών, τα Χριστούγεννα.

Η Πάρνηθα έχει ανακηρυχθεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ένα σημαντικό της τμήμα απαρτίζει τον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό. Έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά (SPA) και έχει ανακηρυχθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Σε μία από τις κορυφές του βουνού, το Μαυροβούνι, έχει χτιστεί το Καζίνο της Πάρνηθας (Μοντ Παρνές), στο οποίο μπορεί να φτάσει κανείς είτε με αυτοκίνητο είτε με τελεφερίκ. 

Στο όμορφο βουνό της Πάρνηθας θα ζήσετε μοναδικές χειμερινές εμπειρίες. Μία καλή γεύση στο βίντεο που ακολουθεί…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top