skip to Main Content

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου: Ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ

Αυτή είναι μία μοναδική πτήση πάνω από το “Βουνό των Κενταύρων”, το Πήλιο, που βρίσκεται στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός).

Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κένταυρων.

Απίστευτου φυσικού κάλλους, το Πήλιο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς. Ειδικά τώρα με τα πρώτα κρύα κι όσο θα βλέπουμε και τα πρώτα χιόνια, θα συρρέουν οι φίλοι σκιέρ και οι λάτρεις του βουνού για να απολαύσουν μερικές μέρες απόλυτης χαλάρωσης σε ένα μαγικό σκηνικό.

Ήδη τα πρώτα χιόνια έφτασαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο στην κορυφή του Πηλίου στα Χάνια. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ αναμένουν πως και πως την έναρξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου Αγριόλευκες, το οποίο απέχει δύο χιλιόμετρα από τον οικισμό των Χανίων, 8 χιλιόμετρα από τον οικισμό του Αγίου Λαυρεντίου και 27 χλμ. από το Βόλο. Αναπτύσσεται στο όρος Πήλιο σε υψόμετρο 1471 μέτρων, υψόμετρο το οποίο είναι εξαιρετικά χαμηλό για χιονοδρομικό κέντρο, προσδίδοντάς του ιδιαιτερότητες στην χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους και το κλίμα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου το 1967, οπότε και λειτούργησε ο πρώτος εναέριος αναβατήρας. Από το 1997 φορέας διαχείρισής του είναι η Αναπτυξιακή Εταιρία Μαγνησίας (ΑΝΕΜ Α.Ε.). Είναι το μόνο χιονοδρομικό κέντρο που έχει θέα σε δύο “θάλασσες”, το Αιγαίο πέλαγος και τον Παγασητικό.

Απολαύστε το υπέροχο βίντεο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top