skip to Main Content

Made in Greece ο σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης: Τα ρούχα του φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Σιγκαπούρη (φωτό)

Με φρέσκες ιδέες και πρωτοποριακό σχεδιασμό καταφέρνει να ξεχωρίζει από το πλήθος και να αφήνει το δικό του αποτύπωμα στον χώρο.

Ο μεγάλος master της ελληνικής μόδας θα βρίσκεται ανάμεσα στους σπουδαιότεους Έλληνες σχεδιαστές, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστων Μόδας, που θα συμμετάσχουν με δημιουργίες τους στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ του Καναδά, που διοργανώνει στις 25 Απριλίου το Λύκειο των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με σκοπό τα έσοδα απο την βραδιά να διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης: 14 Έλληνες σχεδιαστές στο Μοντρεάλ για σπουδαίο σκοπό: Η Ορσαλία, η Ιουστίνη και η Ειρήνη υποδέχονται την ελληνική μόδα στον Καναδά

Ο ταλαντούχος Έλληνας σχεδιαστής, που διαπρέπει στην ελληνική σκηνή της μόδας τα τελευταία 33 έτη, υπογράφει ρούχα μοναδικής αισθητικής και υψηλού επιπέδου, που παραδέχονται ακόμα και όσοι αρέσκονται σε ρούχα άλλης αισθητικής και στυλ.

Οι δημιουργίες του έχουν φτάσει ως το Μιλάνο, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη.

Η ικανότητά του να κατασκευάζει και να αποκαλύπτει πνευματικές καλλιτεχνικές δημιουργίες είναι μοναδική. Η αμεσότητα και η αυθεντικότητα του σχεδιαστικού του ταλέντου αποτελούν πρωταρχικό στοιχείο της επιτυχίας και της αναγνώρισής του.

 

 

 

 

 

 

Από την αρχή της καριέρας του, ο Γιώργος Ελευθεριάδης υπήρξε πρωτοπόρος που χρησιμοποιεί φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον υφάσματα και εισάγει την έννοια της διαχρονικότητας και της συνέχειας, καθώς τα ρούχα του μπορούν να φορεθούν 24/7 σε κάθε περίσταση.

Στον χώρο της μόδας μπήκε σε ηλικία 22 ετών, το 1988, σχεδιάζοντας για την εταιρία ρούχων Academy. Στα 26 του δημιούργησε την δική του πρώτη συλλογή γυναικείων ρούχων, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια μικρή boutique στην  Φωκίωνος Νέγρη. Παράλληλα, υπήρξε ένας από τους σχεδιαστές που απάρτιζαν την ομάδα της hot boutique, Art Designers, του Roberto ΜcDonald στο Κολωνάκι.

 

 

 

 

Mερικά χρόνια αργότερα  άνοιξε ακόμα μία boutique στην Κηφισιά με τον του φίλο, Παύλο Κυριακίδη. Από τότε μέχρι και σήμερα μας παρουσιάζει μοναδικές συλλογές, που έχουν παρουσία σε πάνω από 16 σημεία πώλησης στο κόσμο, δίπλα στα μεγαλύτερα brands. Γαλλία, Ιαπωνία Σιγκαπούρη, Σανγκάι, Πεκίνο, Μέση Ανατολή είναι μερικές από τις χώρες στις οποίες έχουν «ταξιδέψει» οι δημιουργίες του.

 

Εκτός από τις συλλογές του έχει ασχοληθεί και με το θέατρο, δημιουργώντας κοστούμια για πάνω από 20 θεατρικές παραστάσεις συνεργαζόμενος με πολλά, ηχηρά ονόματα σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Κακλέας και ο Μανώλης Παντελιδάκης, που του έδωσαν πρώτοι την ευκαιρία να μπει σε αυτό το χώρο. Επίσης, έχει σχεδιάσει τις στολές για τον όμιλο ξενοδοχείων Grecotel, της εταιρίας Goody’s και της Apivita.

yiorgoseleftheriades

Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα διεθνή περιοδικά όπως το Vogue, το Bazaar του Harper, το Dazed & Confused, το νοικοκυριό Numero, ο Citizen K, το Grazia, το ELLE, ο Dapper Dan και πολλά άλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top