skip to Main Content

Made in Greece οι Καραμέλες «Λάβδας» – Η κόκκινη αγελαδίτσα που μας μεγάλωσε κατακτά 35 ξένες αγορές

Μικρή, τετράγωνη, λαχταριστή, γάλακτος και … χρυσή ! Ποιός δεν έχει γευτεί την βελούδινη γεύση της καραμέλας γάλακτος «Λάβδα» με το χρυσό περιτύλιγμα και την κόκκινη αγελαδίτσα πάνω της; 

Δεν υπήρξε ούτε ένα παιδί που ν’ αντιστάθηκε στον πειρασμό και εδώ που τα λέμε… ούτε ως ενήλικες δεν αντιστεκόμαστε. Μια εταιρία με μακρά ιστορία που αξίζει να τη γνωρίσουμε καλύτερα…

Από το 1953 οι καραμέλες «Λάβδας» αποτελούν μικρές, καθημερινές γευστικές απολαύσεις για μικρούς και μεγάλους. Οι παραδοσιακές πολύχρωμες καραμέλες μπίλιες, που βρισκόντουσαν χωρίς περιτύλιγμα μέσα στις μεγάλες γυάλες των καταστημάτων που πουλούσαν τρόφιμα και ζαχαρωτά, με το πέρασμα του χρόνου έδωσαν την θέση τους στις γεμάτες ζωντάνια οικογενειακές συσκευασίες λάβδας που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ οι νέες, σύγχρονες καραμέλες ZERO στα μαύρα κουτάκια έγιναν γρήγορα η καθημερινή συνήθεια που αγαπούν όλοι οι ενήλικοι καταναλωτές και απολαμβάνουν όλες τις ώρες της ημέρας, στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο.

Ενδιάμεσοι σταθμοί σε αυτό το ταξίδι γεύσεων και απόλαυσης που ξεκίνησε πριν 60 χρόνια υπήρξαν οι καραμέλες γάλακτος με σήμα την «θρυλική» αγελαδίτσα, ή παλιότερα οι καραμέλες αστακού, εκείνες οι μεγάλες γεμιστές καραμέλες που είχαν πλούσια γέμιση με καρύδα ή πραλίνα ή σοκολάτα. Πιο πρόσφατες είναι και οι καραμέλες ÉCLAIR με τους πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, εμφανίσθηκαν τα «gelo» καθώς και τα μικρά και απολαυστικά ζελεδάκια JELLY POP, που ακόμη και σήμερα έχουν φανατικούς οπαδούς σε όλες τις ηλικίες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου.

Από την εποχή της «θρυλικής» αγελαδίτσας μέχρι τη σύγχρονη καραμέλα ZERO στο μαύρο κουτάκι, έχουν αλλάξει πολλά. Αυτό όμως που αντέχει στο χρόνο, είναι η μικρή κι αθώα απόλαυση μιας καραμέλας λάβδας που αρκεί για να σου φτιάξει τη διάθεση και να σου χαρίσει στιγμές απόλαυσης και ξεγνοιασιάς, λες και δημιουργήθηκε ακριβώς για σένα.

Η «Λάβδας» βαδίζει σταθερά για περισσότερο από μισό αιώνα, στον δρόμο της ανάπτυξης και κατέχει σήμερα ηγετική θέση στην αγορά. Κύριο μέλημα, είναι η συνεχής βελτίωση των προϊόντων, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας και τιμής, ώστε να μπορούν όλοι να τα απολαμβάνουν σε κάθε στιγμή της ημέρας τους. Μέσα από την καινοτομία, προσφέρει στους καταναλωτές νέα ποιοτικά προϊόντα, που θα καλύψουν τις ανάγκες του κοινού ενώ επενδύει στην πατρίδα μας με υπευθυνότητα και προοπτική, εξασφαλίζοντας παράλληλα την συνέχιση και ανάπτυξη της ηγετικής θέσης της εταιρίας στην Ελληνική αγορά.

Στόχος της «Λάβδας» είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της και η εδραίωση της εταιρίας ως ένας σημαντικός παίκτης στις 35 ξένες αγορές που δραστηριοποιείται, συνεισφέροντας στην ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας, ως παραγωγού ποιοτικών προϊόντων με σημαντικά οφέλη για το εμπορικό της ισοζύγιο.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον, προσφέρει προστιθέμενη αξία σε όλους τους «συμμέτοχους» της εταιρίας, έχοντας ένα κοινό σημείο εστίασης: Να δημιουργεί μικρές, καθημερινές στιγμές ευχαρίστησης, ακριβώς για εμάς.

Επιμέλεια: Εύα Διαμαντή

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 19 Ιουνίου 2015 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top