skip to Main Content

Made in Greece τα Agrifarm του Δημήτρη Γκρεμυλογιάννη: Δικό μας ρύζι & όσπρια στα ράφια του πλανήτη – Άριστη συσκευασία

Τα όσπρια, το ρύζι και τα αποξηραμένα φρούτα είναι μέχρι στιγμής τα προϊόντα που έχουν τοποθετηθεί στην αγορά με την ετικέτα της Agrifarm. 

Η εταιρία “AgriFarm Premium Products” με επικεφαλής τον Δημήτρης Γκρεμυλογιάννη (με σπουδές σε κλασσική φιλολογία και φιλοσοφία) αποτελεί μια μορφή παραγωγής και διακίνησης αγροτικών προϊόντων που καλλιεργούνται με απολύτως φυσικό τρόπο, τόσο σε ιδιόκτητα αγροκτήματα στη Στερεά Ελλάδα όσο και σε επιλεγμένες γεωργικές εκτάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η παραγωγή τους γίνεται κυρίως στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ενώ ο αριθμός των παραγωγών που συμμετέχουν στο project ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 11.

Η παραγωγή των προϊόντων στηρίζεται στην έξυπνη γεωργική διαχείριση, η οποία ακολουθεί τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, με γνώμονα τη διατήρηση των φυσικών πόρων και χωρίς την εκτεταμένη χρήση λιπασμάτων και ισχυρών φυτοφαρμάκων.

Στο πλαίσιο αυτό η Agrifarm έχει αναπτύξει και υλοποιεί το πρόγραμμα “Re-Farming”, ένα σύστημα δηλαδή ολοκληρωμένης διαχείρισης της εγχώριας γεωργικής παραγωγής µε σκοπό τη βελτιστοποίηση της ποιότητας παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Το μοντέλο “RefarmingGreece” αποτελεί μια πρωτοβουλία της Agrifarm και στοχεύει στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης επιχειρησιακής κουλτούρας σε όλους όσους εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του μοντέλου RefarmingGreece, είναι η αντίληψη ότι η διάθεση ποιοτικών προϊόντων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφές ξεκινά από το χωράφι.

Ισχυρό όραμα και αποστολή της AgriFarm είναι να παράγει αυθεντικά ελληνικά μεσογειακά προϊόντα, σε συνδυασμό με το σύγχρονο design και τη καινοτομία στη συσκευασία.

Όσον αφορά το κομμάτι της έρευνας η εταιρία έχει ήδη αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικούς Φορείς (Παν/μιο Πατρών, Παν/μιο Θεσσαλίας, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή – Perrotis College) για την εκτέλεση ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα νέων καλλιεργειών, τοπικών / παραδοσιακών προϊόντων.

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Η Agrifarm ιδρύθηκε το 2013 από τον Δημήτρη Γκρεμυλογιάννη, ο οποίος προέρχεται από μία οικογένεια με μακρά παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς ο ίδιος αποτελεί πλέον την τέταρτη γενιά της οικογένειας που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα ανελλιπώς στην Κεντρική Ελλάδα.

«Η επιχείρηση ξεκίνησε ουσιαστικά ως μια start up εταιρεία στον αγροδιατροφικό τομέα και την ίδια χρονιά κέρδισε το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η εταιρεία Γαία Τρόφιμα και η Τράπεζα Πειραιώς για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα» τόνισε ο κ. Γκρεμυλογιάννης.

Τα προϊόντα της Agrifarm βρίσκονται ήδη σε Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, ενώ σύντομα θα πάνε και στην Βόρεια Ευρώπη: “Πάνω από το 90% των πωλήσεων πηγαίνει στο εξωτερικό. Η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή. Οταν εκτίθεσαι στον διεθνή ανταγωνισμό και το κάνεις σοβαρά, μπορείς να το γευτείς» δηλώνει ό ίδιος

Ο Δ. Γκρεμυλογιάννης συνεργάστηκε με την Action Finance Initiative που βοήθησε στην χρηματοδότηση.

Η Agrifarm εχει ήδη δύο βραβεία Great Taste Award σε διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας στο Λονδίνο και ένα Silver Award για τη συσκευασία στα όσπρια και το ρύζι στα European Design Awards ενώ αναμένεται και η συμμετοχή του στον Chivas Venture Παγκόσμιο διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας που προσφέρει στον πρώτο νικητή 1 εκ δολλάρια!

Info:

AGRIFARM PRODUCTS P.C.
Ανθήλη Λαμίας, 35100, Λαμία
T: (+30) 2130 293282 | E: info@agrifarm.gr  /  Facebook  /  Twitter

To άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 2 Μαρτίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top