skip to Main Content

Μικρό Λιβάδι: 5 κατοικίες & ένα εστιατόριο τιμούν την κρητική παράδοση, γεύση & φυσική ομορφιά στο αρχοντικό Ρέθυμνο

Πήγα, είδα και σας προτείνω ένα μοναδικό προορισμό. Ένα εξαιρετικό εστιατόριο κρητικής παραδοσιακής κουζίνας και 5 μοντέρνες κατοικίες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό γαστρονομικών απολαύσεων και άνετης διαμονής στο Ρέθυμνο της αρχοντικής Κρήτης. Είναι ο καλύτερος συνδυασμός που θα μπορούσε να ζητήσει κανείς για τις διακοπές του και τον προσφέρει το «Μικρό Λιβάδι».

Πρόκειται για μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση που έχει βάλει στόχο να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, οι οποίες εμπνέονται από την κρητική παράδοση και τιμούν την κρητική φιλοξενία και τον κρητικό τρόπο ζωής.

Το Μικρό Λιβάδι βρίσκεται στην Επισκοπή Ρεθύμνου, 150μ. από την παραλία Επισκοπής, εκεί όπου εύκολα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το σημείο όπου συναντώνται η ηρεμία, η φυσική ομορφιά και η απλότητα… Και εκεί ακριβώς είναι που αντιλαμβάνεσαι και την ουσία της ζωής και τη σημασία του να γεμίζεις εμπειρίες.

 

Ακόμα κι αν δεν έχει επισκεφθεί κανείς το Μικρό Λιβάδι, μπορεί να φανταστεί τον χώρο και μόνο από το όνομά του που μαρτυρά ότι πρόκειται για ένα ήσυχο φυσικό περιβάλλον γεμάτο ελαιώνες και αμπέλια όπου μπορείτε να απολαύσετε ήρεμες διακοπές κοντά στην θάλασσα.

 

Το φυσικό στοιχείο κυριαρχεί, αφού ακόμα και στον στρατηγικό σχεδιασμό προϋπόθεση ήταν να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερη αγροτική γη ως χώρος πρώτης προτεραιότητας. Βασικός στόχος ήταν να δημιουργηθούν χώροι που να κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται οικεία και φιλόξενα, χώροι που θα σέβονται την ιστορία και το τοπίο. Άρα τέθηκαν εξ αρχής προδιαγραφές ως προς τη ποιότητα των υλικών και της κατασκευής βασιζόμενες στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Τα υλικά σέβονται την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος κάνοντας ευχάριστη τη διαμονή εντός των χώρων και του εστιατορίου καθώς και του περιβάλλοντα χώρου που νοείται ως επέκταση των στεγασμένων χώρων.

Η ιδιομορφία που έχει το Μικρό Λιβάδι είναι ότι πολλοί μπορούν να πάνε να φάνε στο εστιάτοριο, όμως λίγοι και καλοί μπορούν να κοιμηθούν στις κατοικίες. Μόλις 4 κατοικίες είναι διαθέσιμες για διαμονή και ακούνε σε ονόματα απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον: είναι η Άμπελος, η Ελιά, η Δάφνη και η Ρογδιά.

 

 

Σκόπιμα άφησα το εστιατόριο για το τέλος γιατί πραγματικά είναι ένας χώρος που υπόσχεται να σας παραπλανήσει σε μία γευστική περιπέτεια. Τα λόγια για την Κρητική κουζίνα είναι περιττά. Όλοι γνωρίζουμε ότι
είναι μία από τις πιο υγιεινές και νόστιμες στον κόσμο και διακρίνεται για την ποικιλία των γεύσεων και την ιδιαίτερη διατροφική αξία της. Το εστιατόριο Μικρό Λιβάδι φροντίζει εδώ και χρόνια να αναδεικνύει την ποιότητά της και να μυεί τους επισκέπτες του στα μυστικά του μεσογειακού τρόπου διατροφής, που αποτελεί πρότυπο διεθνώς.

 

Δεν είναι μόνο τα αγνά τοπικά υλικά που κάνουν όμως τη διαφορά, είναι η επιμέλεια που δείχνουν οι άνθρωποί του, αλλά και η βαθιά αναζήτηση στις ρίζες που συνθέτουν τα γευστικά ταξίδια των επισκεπτών. Είναι και η πίστη και το μεράκι της Μαλαματένιας που απλόχερα διοχετεύει και μοιράζεται με τους πολλούς αγαπημένους φιλοξενούμενούς της.

 

 

Μία και μόνο εξόρμηση στην Επισκοπή Ρεθύμνου και στο πανέμορφο Μικρό Λιβάδι θα σας πείσει…

Μικρό Λιβάδι / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top