skip to Main Content

Made in Greece το Kukuli της Έφης Παπαϊωάννου: Ρούχα από μετάξι ή βαμβάκι ζωγραφισμένα στο χέρι – Μοναδικά έργα τέχνης

Η Έφη Παπαϊωάννου σπούδασε αρχαιολογία, όμως η αληθινή της αγάπη ήταν πάντοτε το σχέδιο, έπειτα ήρθε και η μόδα στη ζωή της και αναζητούσε να βρει έναν τρόπο να συνδυάσει αυτές τις δύο μεγάλες της αγάπες και μέσα από σκέψη γεννήθηκε το Kukuli. 

Όλα συνέβησαν το 2006, αρχικά εραστιτεχνικά ως δεύτερη ασχολία, όταν η Έφη άρχισε να μεταποιεί τα ρούχα της και να ζωγραφίζει πάνω τους. Το ταλέντο στο χέρι της δημιουργούσε μικρά έργα τέχνης.

Από μικρή το ταλέντο αυτό είχε αναδειχθεί. Τι κι αν δεν κατάφερε να μπει στην σχολή Καλών τεχνών, πήρε μαθήματα ζωγραφικής καθώς και ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου και το 2006 ήρθε σε επαφή με το μετάξι. Τότε κατάλαβε ότι αυτό ήταν το μεγάλο της όνειρο και η διέξοδος που πάντα αναζητούσε.

Τα ρούχα έγιναν ο καμβάς για τις ζωγραφιές της και το χόμπι της έγινε επάγγελμα. Κάθε ένα από τα ρούχα που φτιάχνει πλέον η Έφη είναι μοναδικό, φτιαγμένο κυρίως από μετάξι Σουφλίου και κάποιες φορές βαμβάκι. Το μετάξι είναι ένα δύσκολο υλικό για να το διαχειριστεί και της πήρε πολλά χρόνια  να το αναγνωρίζει και να μάθει να το δουλεύει.

 

Κάθε ρούχο της είναι ζωγραφισμένο στο χέρι με πινέλο, με εξαιρετική μαεστρία και λεπτομέρεια. Το ίδιο προσεγμένες είναι και οι ραφές και πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί. Όσο για τη θεματική στις ζωγραφιές της αυτή είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απλά απολαύστε τα σχέδιά της στην σελίδα της στο Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top