skip to Main Content

Stoδaσos: Ένα πανέμορφο πέτρινο chalet στην καρδιά του… δάσους του Παρνασσού – Bραβευμένο για την αρχιτεκτονική του

Αυτό το πέτρινο chalet είναι πραγματικά ένα όνειρο. Και μόνο το όνομά του παραπέμπει στην ομορφιά που μπορεί να κρύβει και στο μεγαλείο του, όπως ακριβώς είναι και το μεγαλείο της φύσης. “Stoδaσos” λοιπόν γιατί βρίσκεται στην καρδιά του δάσους του Επταλόφου (Αγόριανη) Παρνασσού, σε ένα μοναδικό τοπίο που είναι… έρωτας με την πρώτη ματιά!

Πρόκειται για ένα υπέροχο πέτρινο chalet σύγχρονης αισθητικής, “παραδοσιακής” κατασκευής και μοναδικής αρχιτεκτονικής κατασκευής.

Βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο δάσος Παρνασσού, σε ένα ιδιόκτητο κτήμα 7.000 τ.μ., που το διασχίζει ένα γραφικό ποταμάκι. Τριγύρω παντού έλατα και θέα οι βουνοκορφές του Παρνασσού. Υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα τοπίο που αλλάζει συνεχώς από πράσινο σε λευκό, ανάλογα με την κάθε εποχή του χρόνου;

Μέσα σε ένα περιβάλλον σύγχρονης πολυτέλειας και ζεστασιάς, το chalet αυτό είναι ιδανικό για την απόλυτη χαλάρωση από τη βουή της πόλης και την ένταση της καθημερινότητας.

Η σύγχρονη αυτή κατοικία διαθέτει δύο υπνοδωμάτια το καθένα με αυτόνομο μπάνιο, ένα ανοιχτό Loft χαλάρωσης με δύο καναπέδες κρεβάτια, ένα WC, ευρύχωρο σαλόνι με τζάκι που επικοινωνεί με μια μεγάλη βεράντα με θέα τα γύρω βουνά και μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Στους χώρους κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, στοιχεία που έχουν συμβάλλει στην τοποθέτηση του chalet ανάμεσα στις πιο όμορφες εξοχικές κατοικίες της Ελλάδας. Το “stoδaσos” έχει διακριθεί για την Αρχιτεκτονική του σχεδίαση, ενώ σε αυτό έχουν αφιερωθεί πολλές σελίδες και εξώφυλλα σε βιβλία, περιοδικά και ιστοσελίδες Αρχιτεκτονικής.

Το “stoδασos” δεν θα μπορούσε να μην «εκμεταλλευτεί» τη δυναμική του Παρνασσού και των ευρύτερων περιοχών στη γαστρονομία, αφού είναι ένας τόπος στον οποίο παράγονται πολλά προϊόντα Π.Ο.Π., όπως οι ελιές και το λάδι της Άμφισσας, η Φορμαέλα της Αράχωβας και η Φέτα Παρνασσού, το μέλι από το Μαύρο Έλατο Παρνασσού, τα αρωματικά φυτά, ο Σιδερίτης (τσάι του βουνού) και τα τοπικά κρασιά και ζυμαρικά. Για τον λόγο αυτό λειτουργεί και σαν χώρος γαστρονομίας, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στους καλεσμένους του με βραδιές Δημιουργικής Γευσιγνωσίας, θεματικών αφιερωμάτων, μαθημάτων ειδικής μαγειρικής, Painting Food και plating techniques μέσω της υπηρεσίας tastings@stodasos.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να υποδεχθούν τους φίλους τους σαν οικοδεσπότες, για να απολαύσουν μαζί αυτές τις “γευστικές performances” ή και να συμμετάσχουν στην προετοιμασία τους!

Μπορείτε κι εσείς να επικοινωνήστε στο tastings@stodasos.gr και να ζητήσετε να δημιουργήσετε “ένα menu ειδικά αφιερωμένο σε εσάς και τους φίλους σας”, για τη δική σας μοναδική βραδιά, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον μέσα… “stoδaσos”.

 

 

 

Αγόριανη, (Επτάλοφος), Παρνασσός
33057, Φωκίδα
Tel: +30 6944 610 637
Site: www.stodasos.gr
E-Mail: info@stodasos.gr & tastings@stodasos.gr
Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top