skip to Main Content

«Hytra»: Πολυβραβευμένο με ανώτερες γευστικές απολαύσεις το εστιατόριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Στη μέση της Λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος της Καλλιθέας, στο roof garden της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα απολαύσετε από τα ωραιότερα γεύματα που έχετε δοκιμάσει ποτέ σας. Το εντυπωσιακό και ντιζαϊνάτο εστιατόριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Hytra, είναι ένα από τα ατμοσφαιρικότερα εστιατόρια της πόλης.

Προσφέρει θέα 360 μοιρών στην Αθήνα, έχει φινετσάτη διακόσμηση, εξαιρετικό σέρβις, πολύ καλή μουσική και φυσικά τέλειο φαγητό, με υπογραφή Τάσου Μαντή.

Η ιστορία του ξεκινά το 2004, τότε πρωτοάνοιξε στην περιοχή του Ψυρρή, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το όνομά του “Hytra”, προέρχεται από το αρχαιοελληνικό πήλινο αγγείο.

Το 2010, το εστιατόριο κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Το 2012 βραβεύτηκε με ένα δεύτερο αστέρι Michelin, που αποτελεί το πρώτο αστέρι για το εστιατόριο «Γαλάζια Hytra», που φιλοξενείται στο Westin Resort στην Αθήνα. Παράλληλα, λαμβάνει ετησίως ενθουσιώδεις κριτικές, αξιολογήσεις και άλλες διακρίσεις. Το ίδιο έτος, το εστιατόριο μεταφέρθηκε στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, στη Λεωφόρο Συγγρού και επανασχεδιάστηκε πρόσφατα από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity.

Τους ζεστούς μήνες του χρόνου το εστιατόριο μεταφέρεται στον 7ο όροφο του κτιρίου, προσφέροντας ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό με πανοραμική θέα της Ακρόπολης, του λόφου του Λυκαβηττού και του ορίζοντα της πόλης.

Το εστιατόριο “Hytra” έχει αναπτύξει τη γαστρονομική του ταυτότητα βασισμένο στην παράδοση, δίνοντας μία σύγχρονη έκφραση στις γευστικές του δημιουργίες. Οι εναλλαγές στα διάφορα λαχανικά, τα βότανα και τα βρώσιμα λουλούδια, τα οποία «παντρέυονται» ιδανικά μεταξύ τους, δημιουργεί απρόσμενους γευστικούς συνδυασμούς, που θα σας ταξιδέψουν σε νέα γευστικά μονοπάτια.

To “Hytra” βασίζεται στη διαρκή αναζήτηση εξαιρετικών, σπάνιων υλικών και ισορροπεί μεταξύ ελληνικών και διεθνών γεύσεων.

Στα συν του εστιατορίου είναι η εξαιρετική εξυπηρέτηση και φιλοξενία, η υψηλή αισθητική του χώρου, η ζεστή και φιλική του ατμόσφαιρα, η διαρκής εξέλιξη όσον αφορά στο φαγητό, φροντίζοντας να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική κουζίνα και τις ντόπιες πρώτες ύλες. Όλα αυτά σε έναν ιδανικό χώρο που συνδέεται άρρηκτα με την πολιτιστική δραστηριότητα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hytra / Facebook
6ος-7ος όροφος Στέγης Ιδρύματος Ωνάση,
Συγγρού 107
Τηλ. κρατήσεων: 210 3316767, 217 7071118 & 6970 335317
Ανοιχτά κάθε βράδυ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top