skip to Main Content

4 Έλληνες ανάμεσα στους φιναλίστ των Sony World Photography Awards – Ξεχώρισαν ανάμεσα σε 326.997 συμμετέχοντες

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιούνται τα Sony World Photography Awards. Σήμερα, μάλιστα, έγιναν γνωστά και τα ονόματα των φιναλίστ του «Ανοιχτού Διαγωνισμού» και του «Διαγωνισμού Νέων», ενώ στον πρώτο συναντάμε και τέσσερις Έλληνες.

Ο λόγος για τους Γεώργιο Παπαποστόλου, Γιάννη Λινοσπόρη, Φίλιππο Αλαφάκη και Κέλλυ Τς, οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 326.997 διαγωνιζόμενους από 195 διαφορετικές χώρες, σε τέσσερις από τις δέκα κατηγορίες. Ο πρώτος, μάλιστα, πυροσβέστης στο επάγγελμα, έχει καταφέρει να διακριθεί ήδη με το «Εθνικό Βραβείο» του διαγωνισμού για την Ελλάδα, με την φωτογραφία «Ελληνική Παραδοσιακή Ζωή», η οποία μας παρουσιάζει την παραδοσιακή διαδικασία του αρμέγματος της κατσίκας στην Αστυπάλαια και με την οποία έχει βρεθεί και στους φιναλίστ της κατηγορίας «Πολιτισμός».

Φίλιππος Αλαφάκης

Από την άλλη, ο Γιάννης Λινοσπόρης και η φωτογραφία «Bazaar» ξεχώρισαν στην κατηγορία «Φωτογραφία Δρόμου», η οποία τραβήχτηκε σε έναν από τα αγαπημένα μέρη του ερασιτέχνη φωτογράφου στην Αθήνα, σε ένα κυριακάτικο παζάρι. Την ίδια στιγμή, «Τα Χέρια» του Φίλιππου Αλαφάκη έκλεψαν τις εντυπώσεις στην κατηγορία «Κίνηση». Η τραβηγμένη στη Ρόδο ασπρόμαυρη φωτογραφία αποτύπωσε πανέμορφα την στιγμή, αφότου ένας άντρας μόλις είχε βουτήξει στο νερό από ένα θαλάσσιο τραμπολίνο.

Τέλος, η γυναίκα της τετράδας, Κέλλυ Τς, κατάφερε να βρεθεί στους φιναλίστ της κατηγορίας «Δημιουργικότητα», με μια εικόνα τραβηγμένη στο ίδιο της το σπίτι, μαζί με την ξαδέρφη της. Συγκεκριμένα , η φωτογράφος δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ασπρόμαυρο πορτραίτο χρησιμοποιώντας ευφάνταστα την αντανάκλαση ενός παραθύρου.

Γεώργιος Παπαποστόλου

Το αν οι τέσσερις Έλληνες θα κερδίσουν την πρώτη θέση στις κατηγορίες τους, ή και θα αναδειχτούν στον «Φωτογράφο της Χρονιάς», σύμφωνα με το Athensvoice θα το μάθουμε στις 17 Απριλίου. Ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει τον τελευταίο φωτογραφικό εξοπλισμό της εταιρίας Sony, ένα ταξίδι στο Λονδίνο για την απονομή των βραβείων, αλλά και το ποσό των 5.000$, ενώ τα έργα όλων των φιναλίστ θα εκτίθενται στο Somerset House στο Λονδίνο από τις 18 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου.

Κέλλυ Τς

Της φετινής κριτικής επιτροπής προέδρευσε η διευθύντρια φωτογραφίας και επικεφαλής καλλιτεχνικής παραγωγής της εταιρίας παραγωγής Saatchi Saatchi & Prodigious, Rebecca McClelland, η οποία σχολίασε για τους φετινούς διαγωνιζόμενους: «Έμεινα έκπληκτη με την διαφορετικότητα των έργων που συμμετείχαν στον Ανοιχτό Διαγωνισμό και το Διαγωνισμό Νέων. Τα βραβεία αντιπροσωπεύουν την αντικειμενική αναγνώριση της φωτογραφίας, από την παραδοσιακή της μορφή μέχρι και τις ανερχόμενες τάσεις, σε όλα τα είδη από την αποτύπωση της φύσης μέχρι και τη μόδα. Ο διαγωνισμός επιτρέπει σε ένα μεγάλο μερίδιο φωτογράφων, επαγγελματιών και μη, να έχουν μια πλατφόρμα έκφρασης και προβολής».

Γιάννης Λινοσπόρης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top