skip to Main Content

Σπάνιο vintage ντοκουμέντο: Η Μελίνα Μερκούρη καλωσορίζει στην Ακρόπολη την Ολυμπιακή φλόγα – Το 1988 …

Μελίνα Μερκούρη

Με αφορμή την μεγαλειώδη τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που είδαμε να πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία, θελήσαμε να κάνουμε ένα flashback … Μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό στο instagram, @vintagegreece πηγαίνουμε πίσω στο 1988 και βλέπουμε ένα vintage ασπρόμαυρο κλιπ με πρωταγωνίστρια την Μελίνα Μερκούρη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VintageGreece (@vintagegreece)

Η Μελίνα Μερκούρη καλωσορίζει το 1988 στην Ακρόπολη την Ολυμπιακή φλόγα.

Η φλόγα παρέμεινε για μια νύχτα στην Αθήνα πριν αυτή αναχωρήσει για την Σεούλ της Νότιας Κορέας όπου πραγματοποιήθηκαν οι 24 Ολυμπιακοί Αγώνες.

Τη χαρακτήρισαν «τελευταία Ελληνίδα θεά» και «γυναίκα – φλόγα».

Όλη της η ζωή ήταν γεμάτη όνειρα, ελπίδες, αγωνίες και αγώνες.

Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες του 20ού αιώνα. Υπήρξε πολύμορφη προσωπικότητα. Κορυφαία αγωνίστρια της Δημοκρατίας στον αγώνα κατά της χούντας (1967-1974). Σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου με διεθνή καριέρα και με ερμηνείες που έχουν καταγραφεί στις σελίδες της Έβδομης Τέχνης.

Πολιτικός που σημάδεψε με την παρουσία της τον πολιτισμό της Ελλάδας, τον έφερε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Πίστευε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας. Ότι είναι ένα σοβαρό εξαγώγιμο προϊόν και ότι έχει μεγάλη σημασία και αξία η ανάδειξή του.

Τη βάφτισαν Αμαλία – Μαρία, δεν τη φώναξαν όμως έτσι ποτέ. Το όνομα που θα χρησιμοποιούσαν σε όλη της τη ζωή, και με το οποίο έγινε πασίγνωστη, ήταν το «Μελίνα». Πολλές φορές δεν χρειαζόταν καν το επίθετο «Μερκούρη» για να συστηθεί. Ήταν η Μελίνα όλων των Ελλήνων, αλλά και η Μελίνα των ξένων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Το φώτο άλμπουμ – αφιέρωμα του eirinika για την Μελίνα Μερκούρη: 30 χρόνια χωρίς την λαμπερή ηθοποιό, ασυμβίβαστη πολιτικό, ακτιβίστρια & γυναίκα πρότυπο! (φωτό & βίντεο)

Οι τρεις αστέρες του ελληνικού κινηματογράφου μαζί – Μελίνα Μερκούρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη & Κώστας Καρράς – Η ανθρώπινη ιστορία που κρύβεται πίσω από την vintage φωτογραφία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top