skip to Main Content

Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα στον κόσμο για το 2018 – Στο Νο 16 η Ακρόπολη (Όλη η λίστα)

Για ακόμη μία χρονιά δόθηκαν τα ετήσια Βραβεία Travellers Choice Awards από το TripAdvisor για τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο. Φέτος, κορυφαίο αξιοθέατο του κόσμου ψηφίστηκε το περίπλοκο συγκρότημα ναών της Καμπότζης Angkor Wat.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε την πλατεία de Espana στη Σεβίλλη της Ισπανίας και στην τρίτη το Τζαμί Σέιχ Ζάιντ στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Πύργος του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέκτησε τη 15η θέση παγκοσμίως. Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται η Ακρόπολη.

Στην Αμερική, πιο δημοφιλές τοπόσημο ψηφίστηκε το νησί Αλκατράζ, η ιστορική φυλακή στο Σαν Φρανσίσκο.

1. Angkor Wat, Σιεμ Ρεπ, Καμπότζη

Xτίστηκε για τον βασιλιά των Χμερ Σουριαβαρμάν 2ο κατά τον 12ο αιώνα ως ο κύριος ναός και πρωτεύουσα του κράτους του. Ήταν ιερός τόπος πολλών θρησκειών, όπως του Ινδουισμού, καθώς ήταν αφιερωμένος στον Βισνού, όσο και του Βουδισμού. Ο ναός αυτός αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας από το 1863 καθώς και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο.

2. Πλατεία Espana, Σεβίλλη, Ισπανία

Στη δεύτερη θέση η πλατεία de Espana στη Σεβίλλη της Ισπανίας με έκταση 50.000 τετραγωνικά μέτρα, όσο είναι και το μέγεθος πέντε γηπέδων ποδοσφαίρου. Το 1929, η Σεβίλλη φιλοξένησε την Ιβηροαμερικανική Παγκόσμια Έκθεση, η οποία έλαβε χώρα στο πάρκο Μαρία Λουΐζα (Parque de María Luisa). Σχεδιάστηκε από τον Ζαν-Κλωντ Νικολάς Φορεστί. Όλο το νότιο άκρο της πόλης επανασχεδιάστηκε και έγινε ένα σύνολο κήπων και μεγάλων λεωφόρων. Στο κέντρο αυτών βρίσκεται το πάρκο της Μαρίας Λουΐζας, με πλακόστρωτα συντριβάνια, περίπτερα, λίμνες, φράκτες και εξέδρες. Διαθέτει πλούσια βλάστηση και παρτέρια με λουλούδια. Αρκετά κτίρια κατασκευάστηκαν σε αυτό για την έκθεση.

3. Τζαμί Σέιχ Ζάιντ, Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στην τρίτη θέση της λίστας το Τζαμί Σέιχ Ζάιντ στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σαν παραμύθι. Από τα πιο φαντασμαγορικά αξιοθέατα, περπατάς ξυπόλητος πάνω στα αστραφτερά μάρμαρα.

4. Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Βατικανό

Στην τέταρτη θέση η υπέροχη αρχιτεκτονική, Βασιλική, του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Η βασιλική ιδρύθηκε από το Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α΄ πάνω στο σημείο ταφής του Αγίου Παύλου, όπου λέγεται ότι μετά την εκτέλεση του Αποστόλου οι πιστοί του ανήγειραν ένα μνημείο.

5. Μητρόπολη Mezquita de Cordoba, Ισπανία

Στο Νο 5 η Μητρόπολη Mezquita de Cordoba στην Ισπανία. Kαθολικός χριστιανικός ναός της αρχιεπισκοπής της Κόρδοβας αφιερωμένος στην Ανάληψη της Θεοτόκου βρίσκεται στην πόλη Κόρδοβα, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Αρχικά ήταν μια καθολική χριστιανική εκκλησία η οποία κατασκευάστηκε από τους Βησιγότθους και στη συνέχεια μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Μετά τη Ρεκονκίστα, μετατράπηκε σε καθολικό ναό άλλη μία φορά. Το κτίριο θεωρείται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μνημεία της μαυριτανικής αρχιτεκτονικής.

6. Ταζ Μαχάλ, Αγρά, Ινδία

Το διάσημο Ταζ Μαχάλ της Ινδίας στην έκτη θέση. Xτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα. Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Σαχ Γιαχάν Μογγόλος αυτοκράτορας (Σάχης) προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού.

7. Ντουόμο, Μιλάνο

Η μεγαλόπρεπη πλατεία Ντουόμο στο Μιλάνο βρίσκεται στην έβδομη θέση. O καθεδρικός ναός είναι αφιερωμένος στη γέννεση της Θεοτόκου και αποτελεί έδρα του αρχιεπισκόπου Μιλάνου. Ο γοτθικός καθεδρικός χρειάστηκε σχεδόν έξι αιώνες για να ολοκληρωθεί. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ιταλία και τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

8. Νήσος Αλκατράζ, Σαν Φρανσίσκο

Οι φυλακές στο νησί Αλκατράζ στο Σαν Φρανσίσκο στη θέση Νο8. Η νησίδα αυτή μικρής σχετικής έκτασης, μήκους 530 μέτρων, είναι αρκετά υπερυψωμένη (περίπου 40 μ.) και στο ψηλότερο σημείο της υπήρχαν οι εγκαταστάσεις των άλλοτε ομώνυμων περίφημων ομοσπονδιακών φυλακών από τις οποίες η όποια απόδραση θεωρούταν αδύνατη. Σε μια πλευρά των κτιρίων των φυλακών βρίσκεται εγκατεστημένος ο ομώνυμος φάρος ύψους 70 μέτρων από επιφάνεια θαλάσσης.

9. Γέφυρα Golden Gate, Σαν Φρανσίσκο

Στη θέση νούμερο 9 η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο. Η Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια κατασκευής κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο, όταν ολοκληρώθηκε το 1937, και έχει γίνει ένα από τα πιο διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα του Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνιας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα, κυρίως στα ανοίγματά της, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη Γέφυρα Βερρατσάνο Νάροους στη Νέα Υόρκη.

10. Κοινοβούλιο, Βουδαπέστη

Στη δέκατη θέση το πολυτελές χρυσό Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης με την περίτεχνη αρχιτεκτονική. Ενα από τα παλαιότερα κτίρια κοινοβουλίων της Ευρώπης και σημαντικό αξιοθέατο της Βουδαπέστης και γενικότερα της Ουγγαρίας. Βρίσκεται στην πλατεία Κόσουττερ, στις όχθες του Δούναβη.

11. Πλατεία της Παλιάς Πόλης, Πράγα, Τσεχία

12. Νοτρ Νταμ, Παρίσι

13. Το άγαλμα του Χριστού, Ρίο ντε Τζανέιρο

14. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

15. Πύργος του Λονδίνου, Λονδίνο

16. Ακρόπολη, Αθήνα

Την εικοσάδα κλείνουν:

17. Ναός του Βούδα, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη


18. Σινικό Τείχος, Πεκίνο, Κίνα


19.Μπουρτζ Καλίφα, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


20. Όπερα του Σίδνεϊ, Αυστραλία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top