skip to Main Content

LoveGreece.com & Α Jewel Made In Greece ενώνουν δυνάμεις για την προβολή ταλαντούχων Ελλήνων δημιουργών

Το LoveGreece.com, η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, ενώνει τις δυνάμεις του με το Α Jewel Made In Greece (AJMIG) και υποστηρίζει τους κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων. Το LoveGreece.com, η δραστηριότητα που γεννήθηκε για την αναγνώριση του ελληνικού ταλέντου σε οποιονδήποτε τομέα δημιουργικότητας με στόχο την προβολή του έργου επιτυχημένων Ελλήνων στη χώρα και στο εξωτερικό, συναντά το όραμα της κ. Μαίρης Σαμόλη, εμπνεύστριας και δημιουργού της πλατφόρμας του AJMIG, στην οποία συμμετέχουν σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές-παραγωγοί κοσμήματος, με σκοπό την προώθηση της εικόνας του σύγχρονου δημιουργικού Ελληνικού Κοσμήματος στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Μαίρη Σαμόλη: Ιδρύτρια AJMIG

 

Η παρουσίαση των δημιουργιών 75 Ελλήνων σχεδιαστών που διοργανώνεται από το AJMIG πραγματοποιήθηκε στην «6η Συνάντηση Δημιουργών του Σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος» με τίτλο «Μεταμορφώσεις» και έλαβε χώρα στις 15-18 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τα εντυπωσιακά κοσμήματα που καλύπτουν τις θεματικές ενότητες Precious Eternities, Solid Metals και Material Worlds.

To LoveGreece.com έρχεται να αναδείξει τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της έκθεσης που θα προκύψουν μέσα από ειδική ψηφοφορία και θα προβληθούν μέσω από τα κανάλια επικοινωνίας του. Η διαδικασία της ψηφοφορίας διεξάγεται σε δύο επίπεδα, με κάλπη που είχε τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης αλλά και ηλεκτρονικά (https://www.ajewelmadeingreece.gr/en/poll) μέχρι τέλος Μαρτίου, όπου το κοινό και οι ίδιοι οι σχεδιαστές θα έχουν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν τους κορυφαίους δημιουργούς ανά ενότητα. Στη συνέχεια, οι επιλεγμένοι σχεδιαστές θα παρουσιαστούν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώνεται τον ερχόμενο Μάιο από το LoveGreece.com και το AJMIG, με παράλληλη έκθεση των συλλογών τους αλλά και την απονομή των AJMIG AWARDS 2019 για τον δημοφιλέστερο καλλιτέχνη σε κάθε ενότητα.

Κυριακή Κωστολίδου, Project Manager του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του LoveGreece.com και του AJMIG, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, κ. Τζίνα Μαμιδάκη δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στο Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη η ανάδειξη, η προστασία και η ανάπτυξη του πολιτισμού του τόπου μας είναι πρωταρχικός σκοπός. Η υποστήριξη των τεχνών και του πολιτισμού αποτελεί μια παράδοση που ξεκίνησε το 1988 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όταν διοργανώσαμε ένα πρωτότυπο Συμπόσιο Τέχνης με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, καθοδηγούμενοι από την ιδέα πως ο τουρισμός οφείλει να αποτελεί μία ολιστική και πολιτιστική εμπειρία. Το Ίδρυμα συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση του AJMIG ως αρωγός και συμπαραστάτης μέσω του LoveGreece.com, μία από τις πιο σύνθετες πρωτοβουλίες μας, που έχει ως στόχο την προβολή χαρισματικών Ελλήνων δημιουργών, δίνοντάς τους το βήμα να παρουσιάσουν την καινοτομία μας ως χώρα. Κοινό σημείο συνάντησης και πηγή έμπνευσης του LoveGreece.com και του AJMIG αποτελεί η επιθυμία ανάδειξης του εγχώριου ταλέντου τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.»

Η θεματική παρουσίαση της «αγοράς» του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος από το LoveGreece.com έρχεται να συμπληρώσει ακόμα μια σημαντική μορφή έκφρασης του ελληνικού ταλέντου στην καλλιτεχνική και επιχειρηματική του διάσταση. Το LoveGreece.com στοχεύει ακριβώς στο να αναδείξει το αξιόλογο έργο τους και το επιχειρηματικό τους αντίκτυπο, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους δημιουργούς, αλλά και κινητήριο δύναμη ώστε να συνεχίσουν με πάθος και επιμονή αντλώντας έμπνευση από την παράδοση και την αυθεντικότητα του τόπου μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top