skip to Main Content

«Ασυνήθιστα στοιχεία»: Κυκλοφόρησαν στα ελληνικά τα διηγήµατα του Τοµ Χανκς

Μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη η πρώτη συλλογή διηγημάτων του ηθοποιού Τοµ Χανκς με τίτλο «Ασυνήθιστα στοιχεία».

Σε αυτό το βιβλίο ο αγαπημένος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τοµ Χανκς, ο οποίος έχει δηλώσει πολλές φορές την αγάπη που θρέφει για την Ελλάδα αναλύει µε εξαιρετική τρυφερότητα, χιούµορ και οξυδέρκεια την ανθρώπινη κατάσταση και τα πάσης φύσεως ελαττώµατά της.

Οι ιστορίες του έχουν έναν συνδετικό κρίκο: Μια γραφοµηχανή είναι πάντα σε όλες τις ιστορίες ένα βασικό στοιχείο, που άλλοτε παίζει μεγαλύτερο ή μικρότερο ρόλο.

Κινούµενο µεταξύ του παιγνιώδους, του συγκινητικού και, ενίοτε, του µελαγχολικού, το πρώτο του αυτό βιβλίο µάς αποκαλύπτει μια υπέροχη νέα λογοτεχνική φωνή, που καταφέρνει να διεισδύσει διορατικά κάτω από την επιφάνεια της φιλίας, της οικογένειας, της αγάπης και της καθηµερινής συµπεριφοράς.

Σε αυτό το βιβλίο διαβάζουμε για μία πυρετική, αστεία σεξουαλική σχέση μεταξύ δύο φίλων.
Ένας βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου που αντιμετωπίζει τα συναισθηματικά και σωματικά τραύματά του. Ένας ηθοποιός δεύτερης διαλογής που βρίσκεται ξαφνικά στα φώτα της δημοσιότητας και μια χαοτική περιοδεία δημοσιογραφικής προώθησης. Ένας αρθρογράφος στην εφημερίδα μιας μικρής πόλης, με απαρχαιωμένες απόψεις για τον σύγχρονο κόσμο.

Μια γυναίκα που προσαρμόζεται στη ζωή μετά το διαζύγιο, σε μια καινούρια γειτονιά. Τέσσερις φίλοι που πάνε μέχρι τη Σελήνη και επιστρέφουν, με έναν πύραυλο κατασκευασμένο στην πίσω αυλή ενός σπιτιού.

Ένας έφηβος σέρφερ που ανακαλύπτει τυχαία την κρυφή ζωή του πατέρα του.

Ο Τομ Χανκς είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στο Vanity Fair και στο The New Yorker. Αυτή είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top