skip to Main Content

Eleven Campaign: Παιδιά από όλο τον κόσμο παίζουν μπάλα ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό- Παρόντες μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου όπως ο Ροναλντίνιο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πως μπορεί να συνδέονται έντεκα άγνωστα μεταξύ τους 11χρονα παιδιά, από έντεκα διαφορετικές χώρες του κόσμου, με «θρύλους» του ποδοσφαίρου όπως οι Ροναλντίνιο, Φίγκο, Αντσελότι, Ντεσάμπ και Κολίνα; Το Eleven Campaign ταξίδεψε σε όλες τις ηπείρους και βρήκε στο στάδιο «Stade de Genève» της Ελβετίας το σημείο εκείνο, στο οποίο θα συναντηθούν το ποδόσφαιρο με το πιο όμορφο παγκόσμιο μήνυμα.

Πριν τέσσερα χρόνια το φιλανθρωπικό ντοκιμαντέρ “ELEVEN” αναζήτησε έντεκα λιλιπούτιους λάτρεις της «ασπρόμαυρης» μπάλας από όλο τον κόσμο, με στόχο να παρουσιάσει ένα μέρος της καθημερινότητας τους και να αναδείξει τις όμορφες αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός και πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν στη συνεργασία των λαών. Ιαπωνία, Βραζιλία, Δανία, Αίγυπτος, Μεγάλη Βρετανία, Αμερική, Ρουάντα, Αυστραλία, Ισπανία, Τρινιντάντ Τομπάγκο και Ελλάδα αποτέλεσαν τη βάση που θα έστελνε παγκοσμίως το πιο όμορφο κι επίκαιρο μήνυμα. Αυτό της ενότητας και της διαπολιτισμικής συνεργασίας που στις ημέρες μας αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Μπορεί να ζούμε σε μία εποχή που ο φόβος για το διαφορετικό αντί να μειώνεται, αυξάνεται, όμως τα παιδιά έρχονται να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις με τον πιο ηχηρό τρόπο. Στις 21 Απριλίου, η Γενεύη φοράει τα… καλά της και το ιστορικό «Stade de Genève» γίνεται ο απόλυτος παγκόσμιος πόλος έλξης, καθώς θα φιλοξενήσει το “11 Rise as One Game” στο πλαίσιο του “Solidarity Game”, έναν αγώνα μεταξύ 38 θρύλων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (Τρεζεγκέ, Μεντιέτα, Ιέρο, Λιτμάνεν, Καρεμπέ κτλ.), το οποίο γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό με τη συνεργασία των UEFA, UEFA Foundation, Ηνωμένων Εθνών, City of Geneva και Eleven Campaign.

Τα 11 παιδιά από όλες τις γωνίες του κόσμου κάνουν το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής τους για να συναντηθούν και να παίξουν σε έναν αγώνα μαζί με 11 «προσφυγόπουλα», όπου νικητής θα είναι μόνο τα πανανθρώπινα μηνύματα του αθλητισμού. Οι… 11 μικροί πρωταθλητές της διπλανής πόρτας, όμως, δεν θα είναι μόνοι στον αγώνα που θα ανοίξει την αυλαία του “Match for Solidarity”. Οι Κάρλο Αντσελότι και Ντιντιέ Ντεσάμπ θα αναλάβουν να κοουτσάρουν τις δύο ομάδες, στις οποίες αρχηγοί θα είναι ο πρώην ηγέτης των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ίντερ, Λούις Φίγκο και ο δύο φορές κορυφαίος παίκτης του κόσμου, Ροναλντίνιο. Κι αν νομίζετε πως το… όνειρο των 11 παιδιών σταματάει εκεί απατάστε. Οι αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος θέλουν και κορυφαίους διαιτητές, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει καλύτερος ρέφερι από τον εξάκις καλύτερο διαιτητή του κόσμου, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Αν δεν θες να χάσεις στιγμή από την προετοιμασία αυτού του «θρυλικού» παιχνιδιού δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις το Eleven Campaign σε Facebook, Twitter και Instagram αλλά και να δεις πως μπορείς να γίνεις σημαντικός παίκτης του παιχνιδιού μέσα από το www.jointhe11.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top