skip to Main Content

Ελληνίδα πρέσβης στο Παρίσι: Λάδι & ελιές σημειώνουν το μεγαλύτερο εξαγωγικό ενδιαφέρον στη Γαλλία

Η έκθεση SIAL 2018 ήταν μια νέα εμπειρία και για την πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι, Αγλαΐα Μπαλτά.

Παρά τη μεγάλη διπλωματική της πείρα, η κ. Μπαλτά τοποθετήθηκε σχετικά πρόσφατα στη γαλλική πρωτεύουσα και έτσι δεν είχε επισκεφτεί στο παρελθόν την κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών που διοργανώνεται ανά διετία.

Την Κυριακή ήταν παρούσα στα εγκαίνια, δίπλα στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη και στον πρόεδρο της Enterprise Greece, Γρηγόρη Στεργιούλη, στο κολοσσιαίο εκθεσιακό κέντρο του βόρειου Βιλπέντ.

Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Μπαλτά μίλησε:

– Για την ελληνική παρουσία στη SIAL 2018:
«Θεωρώ ότι η παρουσία μας είναι πολύ δυναμική. Έχουμε καταταγεί στην 5η θέση σε παρουσία, πρώτη είναι η διοργανώτρια Γαλλία, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχουμε με 275 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η αριθμητική παρουσία, αλλά και η ποιοτική, κι αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε σε κάθε ένα από τα περίπτερα που επισκεπτόμαστε. Γιατί το ελληνικό προϊόν εκτός από την ποιότητα είναι και καλό στο μάρκετινγκ. Είναι σίγουρο ότι θα πάει ακόμα καλύτερα».

– Για τις ελληνικές εξαγωγές στη Γαλλία:
«Κοιτάξτε μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Τώρα που έχει ξεπεραστεί στη Γαλλία αυτή η γενικότερη εντύπωση που υπήρχε για την Ελλάδα και αφορούσε την κρίση. Με το τέλος των μνημονίων από τον περασμένο Αύγουστο είναι αλήθεια ότι βλέπουν τη χώρα μας με ένα άλλο μάτι. Αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με πολύ πιο θετικό μάτι και πιστεύουν πλέον ότι μπορούν να γίνουν δουλειές και συνεργασίες με τη χώρα μας».

– Για τα προϊόντα που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο εξαγωγικό ενδιαφέρον:
«Είναι τα κλασικά προϊόντα, το λάδι, οι ελιές εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε αυτή την γκάμα προϊόντων. Επιδίωξή μας είναι να έχουμε πλέον και μεταποιημένα προϊόντα όπως και αυτά που απευθύνονται στις νέες γενιές. Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που θέλουν την καλή διατροφή, που γυμνάζονται προσέχουν τον εαυτό τους. Σε αυτήν την ομάδα ανθρώπων στοχεύουμε πλέον».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top